Otroci vrtca Križevci na plavalnem tečaju

Otroci so se učili plavati

Vrtec Križevci, torek, 3. april 2012 ob 13:11
Otroci na plavalnem tečaju

Otroci na plavalnem tečaju

Plavanje je velikega pomena za življenje. Zgodnje učenje plavanja vpliva na telesni razvoj otrok: dihanje, srčno-žilni sistem, skelet, mišičje, termoregulacijo. Vse skupaj se začne že zelo zgodaj-doma v kadi, ko otrok dobi prve informacije o vodi. Pomembno je, da so te izkušnje pozitivne, da se otrok v vodi dobro počuti, saj  strah pred vodo ni prirojen, ampak je pridobljen z negativno izkušnjo.

Tako smo se tudi mi – najstarejši otroci vrtca Križevci, z različnimi izkušnjami in predznanjem odpravili na dolgo pričakovani plavalni tečaj pod vodstvom plavalne šole Delfin (učitelj Dadi in učiteljice Karla, Vanesa in Andrejka) v Malo Nedeljo.

Najprej smo se na vodo prilagajali, in sicer postopno v skupinah: prilagajanje na odpor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, izdihovanje v vodo, plovnost in drsenje.

Ko smo te veščine osvojili smo nadaljevali z osvajanjem tehnik plavanja (ali žabica ali kravlj), najprej na suhem, nato na robu bazena, s pripomočki in nato nekateri tudi brez pomoči. Bili smo zelo aktivni, saj smo se plavanja učili preko veliko ponavljajočih plavalnih gibov nog in rok. Tako smo se vsak dan vračali domov zelo utrujeni, a že drug dan smo se vrnili v bazene polni energije.

Navajali smo se na  čim večjo samostojnost in skrb za lastno telo in zdravje, ves čas pa so bile ob nas naše vzgojiteljice.

Ob koncu tečaja so naša plavalna znanja različna vsi pa smo prejeli vsaj enega morskega konjička, veselimo pa se že novih plavalnih dogodivščin.


Več v Najmlajši