Osmerica razstavlja

Likovniki Društva upokojencev Gornja Radgona v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 5. april 2012 ob 23:17
Likovniki DU Gornja Radgona

Likovniki DU Gornja Radgona

Od 5. aprila do 12. maja bodo v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna dela članic in članov Društva upokojencev Gornja Radgona, ki so sicer istočasno tudi v Likovnem društvu Gornja Radgona, a so se leta 2005 organizirali kot likovna sekcija upokojencev.

Gostujoče likovnike in njihovo razstavo je pozdravila predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatović, ki ima kot prostovoljka na skrbi razstavišče v DOSOR-ju, a osmerico razstavljavcev je predstavila predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek. V spremljajočem kulturnem programu je nastopil s harmoniko ljudski vsestranski umetnik Dani Rajh iz Spodnje Ščavnice.

In sedaj k likovnikom. Branko Borko z Janževega vrha predstavlja tihožitja in slike cvetja (akrilne slike), kot slikar pa upodablja tudi krajine, še posebej morske pejsaže, a se uspešno »spopada« tudi z računalniškimi risbami; Jasna Brunskole slika akrile in olja na platnu, tokrat predstavlja moderne motive ter klasični »Zimski motiv«; Ludvik Jakič je mojster dleta in prikazuje izdolben »Jezusov grob«, pa tudi sliko »Ob mlatilnici«; Pavla Kranjc vodi sekcijo likovnikov pri Društvu upokojencev Gornja Radgona in po upokojitvi samo riše in riše, da celo pozablja nase, predstavlja pa en akvarel in tri olja na platnu – krajine; prvič z dvema akrilnima slikama sodeluje Cvetka Pišek; Milena Marija Reščič se predstavlja kot uveljavljena kiparka s tremi izredno lepimi lesenimi skulpturami; tri fotografije predstavlja Terezija Šegula; Ivica Vukan pa se predstavlja z akrilnimi slikami – dvakrat s tihožitji sadja ter z dvema slikama »Gracije« (ženski akti).


Več v Kultura in izobraževanje