Vaško kresovanje v Gresovščaku

V Gresovščaku so se vaščani, znanci in sorodniki zbrali ob kresu

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 8. april 2012 ob 13:573
6. vaško kresovanje

6. vaško kresovanje

Vaščani naselja Gresovščak smo na velikonočno soboto zvečer pripravili šesto vaško kresovanje. Na ta večer se zberemo vaščani naselja, znanci, sorodniki ter se družimo do jutranjih ur. Za mlade je to tudi lahko spoznavni večer.

Kljub dežju se nas je v dolini pod najstarejšim vrtcem zbralo blizu sedemdeset, najbolj oddaljeni Stanislav in Slavica sta prišla iz Maribora. Na obronku vasi nekoliko višje pa smo lahko pri Sagajevih spremljali tradicionalno pokanje s karbidom.

Za to priložnost smo očistili grmičevje ob vaških cestah, potoku in jarkih, ki je segalo na vozne površine. Čistilna akcija vejevja in suhe podrasti je potekala tudi z gasilskega zemljišča. Skupaj je bilo navoženega vejevja čez štirideset traktorskih prikolic.

Zahvaljujemo se sovaščanu Matevžu Kaučiču za spodbude in organizacijo kresovanja. Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k dobri volji in prinesli jedačo in pijačo. Naš slogan se še vedno glasi; »jedli in pili boste tisto, kar si boste sami prinesli«. Naslednje druženje vaščanov bo v mesecu juliju ob »proščenju-žegnanju«  pri vaški kapelici.


Več v Družabno