Društveno prvenstvo upokojencev v kegljanju

Pričela so se letošnja društvena tekmovanja v različnih športnih zvrsteh

Filip Matko, sreda, 11. april 2012 ob 19:38
Tekmovalci

Tekmovalci

V Društvu upokojencev Radenci so se danes dopoldne, 11. aprila, pričela letošnja društvena tekmovanja v različnih športnih zvrsteh, ki jih gojijo v tem društvu (kegljanje, pikado, igranje kart (šnops), šah, streljanje z zračno puško in športni ribolov). Kot prvo letos je bilo na vrsti kegljanje v ženski in moški konkurenci posameznic in posameznikov.

Tekmovanje so izvedli na 4-steznem kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih, kjer kegljačice in kegljači vsak teden ob sredah dopoldne trenirajo. V ženski konkurenci so sodelovale tri tekmovalke, ki so se razvrstile: 1. Majda Kaučič (547 podrtih kegljev), 2. Marta Cehtl (477 podrtih kegljev), 3. Metka Tropenauer (424 podrtih kegljev). V moški konkurenci pa je sodelovalo sedem posameznikov, kjer je bil vrstni red po opravljenem tekmovanju naslednji: 1. Stanko Ilješ (535 podrtih kegljev), 2. Albin Marinič (482 podrtih kegljev), 3. Jože Zemljič (477 podrtih kegljev), 4. Zvonko Čolnik (466 podrtih kegljev), 5. Zoltan Časar (441 podrtih kegljev), 6. Jakob Trebše (436 podrtih kegljev) in 7. Mirko Domanjko (414 podrtih kegljev). Po trije najboljši v obeh konkurencah so prejeli medalje ter praktična darila, ki jim jih je izročila novoizvoljena predsednica Društva upokojencev Radenci Jelka Hribar.

Že ta petek popoldne, 13. aprila, bodo kegljačice in kegljači Društva upokojencev Radenci potovali v Maribor, na tradicionalno kegljanje in druženje s kegljačicami in kegljači Zavarovalnice Maribor. A v ponedeljek, 16. aprila, bo od 14. ure dalje potekalo društveno tekmovanje upokojenk in upokojencev Društva upokojencev Radenci v metanju pikada ter igranju kart oziroma šnopsa. Oboje bo potekalo v Okrepčevalnici Simona, nekoč Čuk, v Radencih.


Več v Šport