Na Mavričnem vrtiljaku se je predstavilo 200 otrok

Vrtci so se predstavili s svojimi izvirnimi nastopi

Srečko Lukovnjak Kramberger, torek, 24. april 2012 ob 08:491
Mavrični vrtiljak

Mavrični vrtiljak

Pod okriljem Društva prijateljev mladine Ljutomer in njene predsednice Bojane Majerič smo v Domu kulture v Ljutomeru bili navdušeni nad predstavitvijo vrtcev. Po uvodnem nagovoru staršem županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba se je pričel letošnji Mavrični vrtiljak. Prireditev je vsakoletno v aprilu, organizira in vodi pa jo vedno drug vrtec. Letošnjo organizacijo so prevzele vzgojiteljice iz vrtca Stročja vas. Koordinatorici ter povezovalki programa sta bili Monika Leštan in Anita Žižek. Kot scenografinja se je predstavila Cvetka Sovič.

Na prireditvi so sodelovali vrtci iz krajev bivše UE Ljutomer; Veržeja, Križevec, Razkrižja, Stročje vasi, Ljutomera, Cezanjevec, Male Nedelje in Cvena. Nastopilo je devet skupin z 186 nastopajočimi otroki in 19. mentorji.

Videli smo različne in zanimive nastope predšolskih otrok. Skupina iz Stročje vasi se je predstavila z nastopom štirih vil, ljutomerski otroci so s plesom potovali okrog sveta (Irska, Grčija, Brazilija, Slovenija) ter se še predstavili z nastopom ogledalo. Posebno pozornost je pritegnila skupina otrok iz vrtca Razkrižje s predstavo pet malih opic, ki so jo uprizorili v angleškem jeziku. Na harmoniki jih je spremljal njihov vzgojitelj Andrej Slavič.

Nasmejali smo se skupini otrok od Male Nedelje s predstavo v narečnem jeziku z naslovom; »Deca z Male Nedle«, na harmoniki jih je spremljal Sandi Filipič. Vse ostale skupine, ki niso posebej omenjene so bile prav tako enkratne na svojih nastopih. Bilo je prijetno preživeti popoldanski čas v družbi naših najmlajših.

Organizator prireditve se zahvaljuje za pomoč Občini Ljutomer ter vsem vzgojiteljicam in mentoricam za izvrstne predstave ter staršem za srčno spremljanje prireditve.


Več v Najmlajši