KANTASTIK! 1. Festival kantavtorske glasbe

Festival bo v petek, 27. in v soboto, 28. aprila

Prlekija-on.net, torek, 24. april 2012 ob 19:58
Pri hudem mačku predstavlja KANTASTIK! 1. Festival kantavtorske glasbe, ki bo v petek, 27. in v soboto, 28. aprila.

Petek 27. april
Boštjan Narat (Katalena)
Drago Mislej - Mef (NOB, Deseti brat)

Sobota 28. april
Tadej Vesenjak
Tomi Lorber in Orkester

Vstopnine ni! Zaželjeni prostovoljni prispevki!
Začetek koncertov ob 20h!

Boštjan Narat
Prvi "Kantastik" v Ljutomeru bo otvoril Boštjan Narat. Idejni oče in kitarist Katalene, filozof, kantavtor, aranžer, gledališčnik, pisec, mislec, učitelj, lastnik kanistra za slabo vino in čelade za motor (vsaj tako trdi v komadu), pa še marsikaj. Pred kratkim je izdal svoj odmevni kantavtorski prvenec Strah je odveč (Založba Pivec, 2010), pobasal prvo, oziroma zlato kanto na ruškem Kantfestu in tako, skoraj mimogrede, postal vodilno ime nove generacije domačih kantavtorjev. Ime, ki dokazuje, da je tudi v času brezkončnih muzičnih možnosti ena sama kitara in ena sama zgodba lahko še vedno najboljše in dovolj.

Drago Mislej - Mef
Že legendarni Mef je kot glasbenik v osemdesetih letih nastopal v novovalovskem bendu Deseti brat, kasneje pa je po nekaj projektih s Hišnim bendom (Vlado Kreslin, Drago Mlinarec in pokojni Ivo Volarič Feo) in sodelovanjem s Predinom, Kreslinom, Lovšinom in Kovačičem, ustanovil glasbeno skupino Mef in NOB. Tam je sodeloval z odličnimi glasbeniki, kot so: Armando Šturman, Kate Hosking, David Jarh, Marino Legovič, Andjelko Stupar Djele in Andrea Flego.

Največji pečat je v slovenskem glasbenem prostoru pustil kot tekstopisec številnih uspešnic. Prizma, Bazar, Halo, Kameleoni, Boomerang, Kalamari, Faraoni, Avtomobili, Ana Pupedan, Victory, Anika, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona, Aleksandra Čermelj, Monica, Slavko Ivančič, Tuljo Furlanič so le najbolj znana imena, s katerimi je doslej sodeloval. V svoji karieri se je podpisal pod več kot 400 besedil.

Tadej Vesenjak
Le kateri Prlek ne pozna Tadeja...? Prleško govori, prleško piše, prleško misli, prleško poje. V materinščini pač, v kateri lahko to počne najbolje. In verjemite, to res počne izjemno dobro! Njegove besede so preproste in neposredne. Njegove muzike so nežne in srčne. Njegove teme so vsakdanje, neprevzetne. Enkrat ljubezenske, drugič sarkastične, tretjič boleče očitajoče. TADEJ VESENJAK ima redek dar. Dar, da iz najpreprostejšh prvin stke najčudovitejšo poetiko. In jo kot kantavtor izvede tako, da mu verjameš. Najbrž zato, ker živi to, o čemer govori. (JURE LONGYKA)

Je šestkratni nagrajenec festivala KantFest (Ruše), izdal je že dva samostojna albuma in se pojavil na nekaj kompilacijah.

Tomi Lorber in Orkester

Tomi Lorber – vokal in kitara
Goran Koražija – kitara
Vojko Hlupič  – bas
Blaž Tepeš – bobni

Tomi Lorber prihaja iz Rogaške Slatine, z glasbo se ukvarja že več kot 25 let. V tem času je svoj glasbeni izraz kalil v različnih zasedbah, največ v romskem orkestru cimbalista Adama Bisckeya. Vzporedno je ves čas ustvarjal lastno avtorsko glasbo in besedila, ter nastopal kot kantavtor na različnih odrih. V samozaložbi je izdal cd POPEVKE (posnetke iz raznih nastopov), njegovo pesem Maybe je uspešno priredila rock skupina MI2. Izdal je tudi pesniško zbirko LESENDRO.

V letih 2003, 2005 in 2007 je nastopil na kantavtorskem festivalu v Rušah in vsakič prejel nagrado od komisije, kar mu je dalo vzpodbudo za nadaljnje ustvarjanje. Po danem albumu Jutranji kabatert že zbira gradivo za naslednjo ploščo.

Video
Boštjan Narat


Drago Mislej - Mef


Tadej Vesenjak


Tomi Lorber in Orkester


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno