Zahvala za podarjene slike

V DSO Gornja Radgona slovesnost pred Dnevom upora

Filip Matko, petek, 27. april 2012 ob 00:12
Slovesnost pred Dnevom upora

Slovesnost pred Dnevom upora

Na spletnih straneh »Prlekije« smo poročali o likovni koloniji, ki je bila izvedena 24. marca v Domu starejših občanov Gornja Radgona, po dogovoru med domom in Likovnim društvom Gornja Radgona. Tedaj se je slikanja udeležilo 18 članic in članov tega društva. Vsak je naslikal najmanj dve deli in od teh bo eno podarjeno domu za popestritev skupnih prostorov.

Že 30. marca je bila v večnamenskih prostorih doma postavljena razstava z velikonočnimi in pomladnimi motivi, a uradna zahvala slikarkam in slikarjem je sledila v sredo, 25. aprila, ob 16. uri, ko so v večnamenskem prostoru pripravili kulturno prireditev. Direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, se je s cvetjem (vsak je prejel vrtnico !) vsem ustvarjalkam in ustvarjalcem: Saši Bezjak, Vidki Borko, Jasni Brunskole, Zdravku Dolinšku, Aleksandri Fekonja, Simoni Grosman, Gerhardu Guttmannu (iz sosednje Avstrije), Francu Jaušovcu, Pavli Krajnc, Filipu Matku Ficku, Marko Matko Ficko (najmlajšemu udeležencu: 10 let), Tei Merljak (najstarejši udeleženki: 88 let), Tatjani Mijatović, Mileni Mariji Reščič, Danici Štrucelj, Marini Vuk, Ivici Vukan in Evi Žula. Razstava bo na ogled še do 30. aprila.

V drugem delu kulturnega popoldneva pa je nastopil Mešani pevski zbor Radenska iz Radencev, ki aktivno deluje že 32 let in ga kar 30 let kot zborovodja vodi Tomaž Kuhar. Pri nekaterih pesmih je pevke in pevce na harmoniki spremljal Stanko Ilješ. To je bila prireditev v čast Dneva upora slovenskega naroda – 27. aprila !


Več v Kultura in izobraževanje