Zaključek akcije Očistimo naš kraj črnih pack na OŠ Cezanjevci

Ob svetovnem dnevu Zemlje, na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, zaključek akcije Očistimo naš kraj črnih pack

Ekokoordinatorka šole: Jasna Lampreht, petek, 27. april 2012 ob 23:53
Očistimo naš kraj črnih pack

Očistimo naš kraj črnih pack

24. 3. je po Sloveniji potekala čistilna akcija z naslovom Očistimo Slovenijo in svet. Čistilnih akcij, ki so jih organizirale krajevne skupnosti, se je po zbranih podatkih udeležilo tudi 44 učencev in učenk OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.

V šoli smo razpisali nagradni natečaj, s pomočjo katerega smo zbirali gradivo s čistilne akcije (fotografije, prispevke, risbe …), ki najbolj nazorno opiše dogajanje na čistilni akciji. Klara N., Nastja M., Taša P., Miha R., Nuša S., Teja L. in Karla R. so prispevali fotografije, s pomočjo katerih smo pripravili razstavo. Na podlagi glasovanja smo izbrali naj fotografijo avtorice Klare Novak.

Nagradili smo tudi razred z največ udeležencev na čistilni akciji. Zmagovalci so učenci petega razreda, ki so v četrtek za nagrado prejeli malico malo drugače. Nagradno malico (le kaj je bilo) sta jim v razred prinesli v. d. ravnateljica in ekokoordinatorka šole ter jo razdelile med učence. Po številčni prisotnosti na čistilni akciji petemu razredu sledijo učenci drugega razreda, nato pa učenci četrtega, šestega, sedmega, devetega, tretjega in osmega razreda.

Razglasitev rezultatov je bila v tednu po svetovnem dnevu Zemlje (22. 4. 2012).

Morda si je kdo pred čistilno akcijo rekel: "Brezveze, nikoli nam ne bo uspelo". Udeleženci pa so dokazali, da je mogoče in enostavno. Priključiti se je bilo potrebno akciji, počistiti svojo okolico, iz svojega kraja odstranite črne packe, sedaj pa je potrebno paziti, da se te packe nikoli ne vrnejo nazaj. Ko odvržete papir, plastenko, žvečilni gumi na tla in ne v koš, kamor spada, v okolju naredite črno packo. Če vsak izmed nas naredi majhno črno packo, je lahko po določenem času ves kraj ena sama črna packa. In kaj se zgodi z okoljem v Sloveniji, če v njej nastaja vsak dan več črnih pack?


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje