Sajenje vinske trte v župnijskem vinogradu

Posadili so 1060 trsov traminca, chardonnaya in renskega rizlinga

Branko Košti, nedelja, 29. april 2012 ob 17:453
Sajenje vinske trte

Sajenje vinske trte

Mladi župnik Boštjan Ošlaj v Župniji Sveti Jurij ob Ščavnici službuje četrto leto. Prvo leto je bil kaplan, nato je prevzel dolžnosti župnika, katere opravlja vestno, v zadovoljstvo faranov in v svoje zadovoljstvo. Kljub svoji mladosti je z vsemi generacijami prebivalcev kraja in fare vzpostavil dobre, prijateljske odnose. Z verniki in ostalimi prebivalci sodeluje v cerkvi in izven nje, saj svoje pastoralno delo v dojema v veliko  širšem smislu.

V vroči pomladni soboti, 28. aprila, smo župnika skupaj s številnimi farani našli v župnijskem vinogradu v Rožičkem vrhu. Preko štirideset mož in žena se je v pravi poletni vročini potilo ob sajenju vinske trte. Župnik Boštjan izhaja iz Bogojine, z vinogradništvom se ni nikoli ukvarjal, a mu delo v vinogradu ni neznanka, saj se je z njim seznanil v vinogradu staršev. Zato je z veseljem sprejel predlog faranov za obnovo vinograda, v katerem je zaradi starosti odmrlo veliko trsov.

Organizacijo in izvedbo prenove župnijskega vinograda sta prevzela Janko Žunič in Branko Gerlica, pod njunim vodstvom so v soboto posadili 1060 trsov traminca, chardonnaya in renskega rizlinga. Vino, pridelano v vinogradu, bodo porabili ob raznih prireditvah in srečanjih, ki jih med letom pripravljajo v župnišču, traminec, ki je bolj sladek in aromatičen, pa bo namenjen za mašno vino.

TUNČEK ponedeljek, 30. april 2012 ob 13:46

Fčosik je cirkef mela gorice f Sovjake. Pomežik

kosti28 ponedeljek, 30. april 2012 ob 14:22

Ne ven, či še mojo gorice tüdi v Sovjaki, bon preverja, pa napišen. Tote v Rožičken vrhi so dobili nazaj skoz denacioalizacijo. Obnovili so le meši delček, ostalo mo v najemi družba Kapela.

TUNČEK sreda, 2. maj 2012 ob 14:21

V Sovjaki je meja gorice še župnik Juneš.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno