V Biotermah postavili mlaj

Malonedeljski konjeniki postavili 20 m visok majpon

Branko Košti, torek, 1. maj 2012 ob 19:48
Postavljanje mlaja v Biotermah

Postavljanje mlaja v Biotermah

Postavitev mlaja pri Mali Nedelji in okolici ima že dolgoletno tradicijo, ki pa je pred nekaj leti pričela počasi zamirati. Običaj so ponovno obudili člani TD Mala Nedelja - Radoslavci, ki  zadnjih nekaj let pred praznikom dela spet postavljajo majpon, kot mlaju pravimo Prleki.

Letošnje postavitve so se lotili člani Malonedeljske konjenice, ki deluje v sklopu Turističnega društva, mlaj pa so na željo in pobudo vodstva Bioterm že drugo leto zapored postavili v tem termalnem kopališču. V spremstvu konjenikov z zastavo in praporjem, so na kraj postavitve s starodobnim traktorjem znamke Steyer, pripeljali dvajset metrov dolg mlaj. Za razliko od drugod, kjer se tega dela v zadnjem času lotevajo s pomočjo različnih dvigal, malonedeljčani delo vedno opravijo ročno, kar predstavlja posebno popestritev za številne kopalce, ki so postavitev opazovali kar iz bazenov, kakor tudi za ostale goste, saj so nekateri od njih na svojo željo tudi pomagali pri tem težkem in zahtevnem, pa tudi nevarnem opraviliu.

Po postaviti je sledil še krajši kulturni program, ki ga je izvedla folklorna skupina KD Anton Krempl od Male Nedelje, nato pa zabava ob prijetni glasbi. Zvečer je nebo nad bazeni razsvetlil še kresni ogenj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno