V Ljutomeru so se zbrali ljubitelji starodobnikov

Prvi maj je že 16 let praznik, ko se v Ljutomeru zberejo mnogi ljubitelji starodobnikov

Milan Belec, sreda, 2. maj 2012 ob 18:38
Srečanje ljubiteljev starodobnikov

Srečanje ljubiteljev starodobnikov

Lepo vreme je vsakoletni spremljevalec prireditve, katera ima dva različna pomena. Skupina tekmovalcev iz 16. klubov, je tokrat pokazala svoje spretnosti v tekmovalnem delu. Tekmovalci morajo opraviti vsaj šest preizkušenj, katera prirejajo klubi včlanjeni v zvezo SVS. Na takšen način zbirajo točke tekmovalci in klubi iz katerih prihajajo.

Ljutomer je za tekmovalce izziv saj je to prva tekma na kateri ugotavljajo vsak zase, kako so pripravljeni na novo sezono. Zanimivo je pogledati, kako tekmovalci opravijo z nalogami, zanimiva je vožnja na čas, ko mora vsak prevoziti dva kroga na dirkališču pri Slavičevih in ta dva časa morata biti čim bolj enaka. Kar nekaj jih je bilo, ki so prevozili stezo s povsem enakim časom, seveda si večina pomaga z elektronskimi štoparicami, kar je seveda dovoljeno. Na tej preizkušnji se vidi, kako stari mački premagajo tiste tekmovalce, ki so na začetku svojih tekmovalnih poti.

Tokrat je bila zmagovalna ekipa iz Stare Gore, bili so najštevilčnejši, so pa tudi lanski skupni zmagovalci, drugo mesto so osvojili člani društva Adria Clasik iz Kopra, tretja pa je bila ekipa Tornado iz Izlak. Seveda pa je tekmovalnost tudi povod za veliko nezadovoljnih, vsak zase je prepričan, da je najboljši. Ugotovitev večine udeležencev pa je, da so tekmovanja izziv tudi za moralo posameznikov.

Skupina, katera pa je prišla v Ljutomer zaradi tega, da preživi lep dan, vidi veliko lepot Prlekije in doživi gostoljubnost domačinov. Tokrat so se vozili po poteh do Velike Nedelje, kjer so spoznali posebnosti cerkve in gradu, po dolini miru na domačijo Gorjak. Vrhunska vina, postržjače in pogled, so prevzeli vse udeležence. Bilo je veliko časa za prijetni klepet in druženje. Ob poteh pa je bilo veliko srečanj s pohodniki, katerim so bila vozila zanimiva in so zbudila lepe spomine na mladost, ko je marsikateri vozil kakšnega podobnega.

Zaključek na hipodromu v Ljutomeru je bil trenutek, ko so bili zbrani vsi udeleženci, polni prijetnih doživetij. Madžari, Hrvati, Avstrijci so bili zelo navdušeni. Organizatorji člani društva JJPUCH iz Ljutomera smo dokazali, da dolgoletne izkušnje zagotavljajo udeležencem tisto, kar jih veseli. Zahvala organizatorjem in udeležencem praznika dela.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno