Dan odprtih vrat vinskih kleti v Sovjaku

Ob zvokih Njivskega kvinteta obiskali 14 kleti

Branko Košti, sobota, 5. maj 2012 ob 16:28
Dan odprtih vrat vinskih kleti

Dan odprtih vrat vinskih kleti

Dan odprtih vrat - klüčaj - vinskih kleti, je ena številnih prireditev, ki spremljajo vsakoletno praznovanje praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici.

Štirinajsto leto zapored so se številni ljubitelji narave in vina, odzvali povabilu vinogradnikov, prebivalcev Sovjaka in ostalih, ki imajo v tem vinorodnem kraju svoje vinograde in kleti, v katerih hranijo in negujejo žlahtno kapljico, da preživijo prvo majsko soboto na teh vinorodnih gričih. Blizu 250 se jih je zbralo pri vinogradništvu Kocuvan, kjer so ob zvokih Pihalne godbe Občine Sv. Jurij lahko kupili obvezen rekvizit - vinski kozarec, pokušali vina družine Kocuvan in se okrepčali z domačo hrano.

Pred pohodom je goste pozdravila vinska kraljica Radgonsko - Kapelskih goric Jerneja Jančar, prijetno počutje pa sta jim zaželela še predsednik DV Ragonsko - Kapelskih goric Milan Kolarič in v imenu župana podžupan Občine Sv. Jurij Andrej Kraner.

V dolgi koloni, na čelu z vinsko kraljico in muzikanti - člani Njivskega kvinteta iz Velenja, so nato krenili na, ne dolgo, a prijetno in proti koncu naporno pot od kleti do kleti. Povsod so bili deležni prisrčnega sprejema in bogato pogoščeni z jedačo in pijačo, zato jim bo ta vetrovna majska sobota ostala v prijetnem spominu. Velika večina obljublja udeležbo na pohodu med goricami v Sovjaku tudi prihodnje leto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno