Tradicionalni pohod vojnih veteranov

Pohoda se je udeležilo več kot 150 članov iz vseh veteranskih združenj in njihovih družinskih članov

Jožef Prša, ponedeljek, 7. maj 2012 ob 13:08
Pohod vojnih veteranov

Pohod vojnih veteranov

V spomin na dogodke iz leta 1991 in v počastitev Dneva upora proti okupatorju so člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze slovenskih častnikov in Policijsko veteransko društvo SEVER iz lendavskega območja 26. aprila 2012 organizirali tradicionalni veteranski pohod.

Pohoda od lovske koče v Dolgi vasi, do spomenika vojne za Slovenijo, ki stroji v neposredni bližini bivšega mejnega prehoda Dolga vas, se je udeležilo več kot 150 članov iz vseh veteranskih združenj in njihovih družinskih članov.

Lendavskega veteranskega pohoda so se udeležili tudi predstavniki veteranskih organizacij iz Madžarske in Hrvaške, predstavniki lokalnih skupnosti in drugi ljubitelji pohodništva.

Veteranskega pohoda se je udeležil tudi Ladislav Lipič, novo izvoljeni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je udeležence pohoda tudi nagovoril.

Po vrnitvi k lovski koči so zaslužni člani veteranskih organizacij prejeli odlikovanja, preostali del večera pa je bil namenjen družabnemu srečanju udeležencev pohoda.


Več v Kultura in izobraževanje