Novi mladi člani Rdečega križa

Križem kapica za drugošolke in drugošolce OŠ Radenci

Filip Matko, ponedeljek, 7. maj 2012 ob 17:29
Novi mladi člani Rdečega križa

Novi mladi člani Rdečega križa

Jutri, 8. maja, bo minilo 184 let, ko se je v Ženevi rodil Henry Dunant, ustanovitelj Rdečega križa. Njemu v spomin se torej jutri pričenja v Sloveniji Teden Rdečega križa, a nekatere izmed številnih aktivnosti, ki bodo te dni na programu, so nekje že izvedli.

Minuli teden smo že poročali o prvem sprejemu mladih članov v RK s področja Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, a 7. maja dopoldne so na področju Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona v to najstarejšo humanitarno organizacijo na svetu bili sprejeti drugošolke in drugošolci na Osnovni šoli Radenci.

Zgodilo se je to v 2. a pri razredničarki Sandri Prelog ter v 2. b pri razredničarki Simoni Celec (je tudi mentorica RK na šoli !). Skupno 27 učenk in učencev je prisluhnilo zgodbici o Križem kapici, ki jim jo je ob tabelski sliki predstavil aktivist RK Filip Matko Ficko, njim pa sta se pridružili še sekretarka Območnega združenja RK Gornja Radgona Davorka Makovec in ravnateljica Nataša Zmazek. Ob zaključku zgodbice so skupno novim podmladkarjem RK čestitali ter jim izročili izkaznice RK, zloženko o Križem kapici ter pisalo in sladico.


Več v Kultura in izobraževanje