Na Škisovi tržnici rajalo 25 tisoč študentov

Škisova tržnica s stilom obeležila svoj 15. rojstni dan

Prlekija-on.net, četrtek, 10. maj 2012 ob 14:17
15. Škisova tržnica

15. Škisova tržnica

Škisova tržnica, ki je včeraj praznovala svoj 15. jubilej, je zaključena. Zveza ŠKIS, 57 študentskih klubov iz vsakega kotička naše države in več kot ugodno vreme so v prestolnico na Narodni dom Ilirija, pripeljali več kot 25.000 glavo množico.

Otvoritev prireditve s predsednikom države dr. Danilo Türkom je že nakazala, da Škisova tržnica ni le zabava in prešerno druženje ampak je tudi kulturna in resnično ekološko obarvana prireditev. Pozitivna energija in množica ljudi je iz minute v minuto rastla, saj je bilo samo na glavnem odru mogoče spremljati skoraj 30 različnih predstavitvenih točk in nagradnih iger. Prvič v zgodovini Škisove tržnice smo slišali slovensko in evropsko himno v vokalni izvedbi Sare Petrovčič, videli Padalno šolo Paranoja, katere skakalci so preleteli nebo, tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejši študentski klub, plesne točke in verjetno najbolj zanimivo popoldansko eko modno revijo v sodelovanju z Vulcano models, Visoko šolo za dizajn, Evilhair in MUD, ki jo je s pozdravnim nagovorom odprl župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Modna revija je še dodatno obogatila eko koncept, ki ga Škisova tržnica neguje tretje leto zapored, letos z rdečo/zeleno nitjo – Zeleni otok sredi mesta! Škisova tržnica je bila eko v pravem pomenu besede, saj je bilo mogoče opaziti vedno večjo ekološko ozaveščenost mladih, namreč koši za ločevanje odpadkov niso samevali, prizorišče pa je bilo izjemno pospravljeno in čisto. Mali oder je bil vremenu primerno poletno obarvan, saj je bil glavni motiv plaža.

Organizatorji so na letošnji jubilejni Škisovi tržnici pričakovali ogromno ljudi, a da jih bo na Iliriji dejansko več kot 25.000, si ni upal napovedati nihče, in tako je bil trud za bogat popoldanski in večerni program vsekakor poplačan. Vsaka nastopajoča glasbena skupina je množico v večernih urah spravila v svojevrstno ekstazo plesa, tako na velikem kot na malem odru. Verjetno je na glavnem odru še dodatno prepričal Andrej Šifrer, ki je obiskovalcem »od prijateljev za prijatelje« podaril svoj prepoznavni glas in stas.

Organizatorji dodajajo, da je bilo za varnost tudi letos resnično dobro poskrbljeno, poškodb ali drugih problematičnih dogodkov, težav ni bilo. O številkah odpadnega materiala bodo organizatorji spregovorili v naslednjih dneh.

Jubilejna Škisova tržnica je uspešno zaključena, z obiskom nad 25.000, sledi še čiščenje prizorišča, kjer bo Tržnici pomagalo 120 čistilcev, tudi prostovoljcev. Izjemna čast gre predsedniku Republike Slovenije, ki je škisov olimpijski mimohod primerjal z mimohodom na Olimpijskih igrah.


Več v Slovenija