Mali plesalci na velikem odru Kocbekove dvorane

Otroci vrtca Sonček pri Sv. Juriju pripravili nepozabno plesno poppoldne

Branko Košti, petek, 11. maj 2012 ob 20:431
Nastop otrok vrtca Sonček

Nastop otrok vrtca Sonček

Otroci vrtca Sonček pri Svetem Juriju ob Ščavnici, seveda pod vodstvom vzgojiteljic, pripravijo številne prireditve, na katerih predstavljajo svoje bogato ustvarjalno delo in dosežke staršem, dedkom in babicam, pa tudi ostalim krajanom.

Doslej so se njihove prireditve odvijale v telovadnici osnovne šole, z novo pridobitvijo, Kulturnim in upravnim središčem, pa so tudi oni pridobili primeren prostor, kjer lahko predstavijo svoje dosežke.

V četrtek, 10. maja, so se na odru Kocbekove dvorane predstavili otroci plesnega krožka, ki ga v vrtcu vodi mentorica Andreja Majcen. Korajžno so sestavili vlakec in odplesali PLESNI VLAK, za njim so prikazali gibalno igro TJULENJ NOBBI, s kartonskimi urami okrog vratu so pokazali kako "mali Miha težko diha, revež zaostaja, dolgi Luka pa hitro smuka", zaplesali so tudi znani ljudski ples OB BISTREM POTOKU JE MLIN, skozi plesno igro PUJS V MLAKI uprizorili valjanje pujsa v blatu.

Male plesalke in plesalci pa obvladajo tudi bolj vroče, latinsko ameriške ritme, kar so dokazali s brazilskim plesom AI SE EU TE PEGO. Posebno, nepozabno doživetje je bil skupni ples POCO LOKO, ko so se jim pri plesu na odru pridružili očki in mamice, bratci in sestrice, dedki in babice, vzgojiteljice, z njimi je zaplesal celo ravnatelj osnovne šole Marko Kraner. Ob koncu so si razgreta telesa ohladili s počasno plesno igro BARČICA PO MORJU PLAVA.

Za svoj trud in prizadevnost pri plesnem krožku so vsi mali plesalci in plesalke ob zaključku prireditve iz rok vzgojiteljic prejeli spominska darilca.


Več v Najmlajši