Ljutomerski vrtec na 11. Olimpijskem festivalu vrtcev mesta Varaždin

Vrtec Ljutomer je izven konkurence premagal ostale vrtce iz Slovenije in Madžarske

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. maj 2012 ob 22:232
Vrtec Ljutomer

Vrtec Ljutomer

Ljutomerski vrtec se je 18.5.2012, ob sodelovanju ŠIM-a in Športne zveze Ljutomer, udeležil 11. Olimpijskega festivala vrtcev mesta Varaždin, kjer je preko 300 predšolskih otrok promoviralo olimpijski duh. Organizator prireditve je bila Zajednica športskih udruga Grada Varaždina, odvijal pa se je na polnem varaždinskem stadionu Sloboda.

Svoje veščine so v teku, skoku v daljino, metu žogice in nogometu pokazali otroci iz 13 varaždinskih vrtcev. Poleg njih so nastopili še otroci iz Društva »Naša djeca« in Društva za zaščito pred diabetesem Varaždin, povabilu organizatorjev pa so se odzvali tudi gostje iz slovenskih vrtcev Pobrežje Maribor, vrtca Ormož in vrtca Ljutomer, kakor tudi madžarski vrtec Zalaergerszeg, ki so nastopili izven konkurence.

Od 16 vrtcev v glavni konkurenci so prvo mesto osvojili mladi športniki iz Otroškega vrtca Bajka Varaždin, pod imenom Tigerčki, drugi so bili iz vrtca Varaždin-Graberje, medtem, ko so tretje mesto osvojili otroci vrtca ČIR Čara.

Izven mestne konkurence so nastopili otroci vrtcev iz Slovenije in Madžarske. Med temi štirimi vrtci so bili najboljši mladi športniki vrtca Ljutomer, pred Zalaergerszegom, Ormožem in Pobrežjem iz Maribora.

Letošnja otroška olimpijada pod naslovom 11. Olimpijski festival otroških vrtcev mesta Varaždin, je bila ena najmasovnejših in najboljših doslej. ŠIM in ŠZ Ljutomer so se ob tem zahvalili povabilu športnim prijateljem iz Zajednice športskih udruga Grada Varaždina ter jih povabili na 16. cicibaniado – mini olimijado, ki bo 31. maja 2012 v Cezanjevcih.


Več v Najmlajši