Lotmerški tamburaši na mednarodnem festivalu

Lotmerški tamburaši so se udeležili 8. mednarodnega festivala malih tamburaških skupin v Užicah

Prlekija-on.net, sreda, 23. maj 2012 ob 15:293
Lotmerški tamburaši v Užicah

Lotmerški tamburaši v Užicah

Lotmerški tamburaši, ki od lanskega leta delujejo kot samostojna sekcija pri Klubu prleških babic iz Pristave, so se v soboto, 19. maja, udeležili 8. mednarodnega festivala malih tamburaških skupin v Užicah. Potovali so na povabilo Udruženja estradnih umetnika ERE Užice, ki ga je prejela Občina Ljutomer. Ker sta mesti pobrateni že od leta 1974 (vmes je bila 10 letna prekinitev), so od leta 2000 ponovno obnovljeni tesnejši stiki na političnem, kulturnem in obrtniškem sodelovanju.

Lotmerški tamburaši so tako že v soboto dopoldne imeli promenadni nastop po Užicah. Predstavili so se s prleškimi in slovenskimi skladbami iz zakladnice ljudskega izročila. Za popestritev programa, je trio zaigral tudi narodno-zabavne melodije.

V soboto zvečer je skupina nastopila na festivalu s petimi skladbami. Poslušalci, ki so napolnili veliko gledališko dvorano, so jih nagradili z aplavzi že med izvajanjem in ob koncu nastopa.

Vodja OI JSKD Ljutomer Mira Rebernik Žižek, se je srečala s predstavniki srbskega kulturnega udejstvovanja v Užicah in tako so postavljeni temelji za ponovno izmenjavo tudi ljubiteljskih kulturnih skupin iz obeh krajev.

Na podlagi lanskih začetkov sodelovanja na glasbenem področju, vas že sedaj vabimo na koncert učencev GŠ iz Užic in Ljutomera v petek, 1. junija, ob 18.00 uri v dvorani GŠ Ljutomer.

Ivek sreda, 23. maj 2012 ob 22:06

Veseli me, ka se Prleki še napre bratijo s Užičani. F Užicah sen bija dvo mesca leta 1964. Lehko poven, ka se mi je zdelo kak bi bija f Sloveniji, negi met Štajersko no Prlekijo. Reka s zelenoj vodoj, bregi s šumami no travniki, lidje, ki se mojo, no mojo radi fsakšega dobrega namernika. Süho meso, čorbe ispot peke f glinenih črepjah, sir no vrhje, pa dober domoči krüh. Keri mo cajt naj gre f Užice, pa na Zlatibor, v leti al v zimi. Nede mu žo. Te sen bija mlodi, puce so bile grube.

(grube - lepe)

modrijanka četrtek, 24. maj 2012 ob 11:43

Škoda, da takšnega visokega nivoja tamburaške glasbe Lotmerški tamburaši
ne morejo predstaviti domačemu občinstvu.

MILAN petek, 25. maj 2012 ob 13:21

Mislec Še ena od skupin kera povezüvle-čestitke. Resen so tan lidje provi. Lejnsko leto smo bili oltejmeri pa smo doživili joko dosti lepega. Sploča se iti ka vidiš ka lehko lidje živijo čiglih mojo dosti meje.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje