V Ljutomeru zaplesali četvorko

V Ljutomeru so četvorko zaplesali maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 25. maj 2012 ob 14:10
Ples četvork v Ljutomeru

Ples četvork v Ljutomeru

V petek, 25. maja, na nekdanji Dan mladosti, so v Ljutomeru na Glavnem trgu točno opoldne, četvorko zaplesali maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Preden so se v ritmu Straussovega Netopirja - Quadrille zavrteli na trgu, jih je nagovorila še županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Poleg Ljutomera, so maturanti plesali še v Murski Soboti, Lendavi, Celju, Mariboru, Novemu Mestu, na Ptuju, Velenju, Trbovljah, Slovenj Gradcu, Litiji, Kopru, Sežani, Črnomlju, Kočevju, Sevnici, Slovenskih Konjicah, Slovenski Bistrici, Kranju in Ajdovščini ter tudi v mestih nekaterih evropskih držav.

Glavni koordinator plesa četvorke za Slovenijo in Evropo je Plesna šola Pingi, Radio Ognjišče pa je že peto leto zapored zagotovilo satelitski radijski signal, da maturatje v vseh mestih lahko zaplešejo ob isti uri. V spodnjem videu si lahko ogledate del plesa.

Četvorko so sicer v Ljubljani, Novi Gorici, Tolminu, Postojni, Ilirski Bistrici, Vipavi, Idriji, Ivančni Gorici, Domžalah in Kamniku, plesali že prejšnji petek, saj se Plesna šola Urška in Plesna zveza Slovenija (PZS) nista uspeli dogovoriti o skupni četvorki.

"Ples" se bo za dijake kot po navadi nadaljeval v parku (brez alkohola).



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno