Prijeli serijskega vlomilca

Trinajstih vlomov je utemeljeno osumljen 24-letnik iz Zagorja ob Savi

Prlekija-on.net, petek, 25. maj 2012 ob 14:12
Policija

Policija

Lendavski policisti so pri poskusu vloma prijeli storilca, ki je v zadnjih dveh mesecih izvršil večje število vlomov. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Aprila in maja 2012 so pomurski policisti obravnavali večje število vlomov v gostinske lokale v Veliki Polani, Hotizi, Odrancih in Beltincih. Neznani storilec je tudi večkrat vlomil v prostore nogometnega kluba v Veliki Polani. Iz prostorov je odtujil denar, alkoholne pijače in cigarete.

V noči na 20. maj 2012 so lendavski policisti pri poskusu vloma v gostinski lokal v Veliki Polani prijeli 24-letnega moškega iz Zagorja ob Savi, ki je utemeljeno osumljen vseh trinajstih vlomov. Storilcu so zasegli tudi vlomilsko orodje. Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Skupna materialna škoda je ocenjena na 2.500 evrov, z načinom storitve pa je povzročil za 2.000 evrov premoženjske škode (skozi vrata je vlamljal z montirnim železom).

Storilec je v preteklosti že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.


Več v Črna kronika