V Drakovcih izvedli 2. vaške igre

Osem ekip se je borilo za odojka in 50 litrov vina

Branko Košti, nedelja, 27. maj 2012 ob 18:391
2. vaške igre v Drakovcih

2. vaške igre v Drakovcih

V organizaciji TD Mala Nedelja - Radoslavci, so se v soboto, 26. maja, pri Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v Drakovcih, odvijale druge igre med vasmi KS Mala Nedelja in Radoslavci, pridružila pa se jim je še ekipa iz bližnje Gomile.

Šestčlanske ekipe so se pomerile v šestih disciplinah in sicer so skupinsko smučali na travi, se vrteli okrog kola, določeno razdaljo so morali premagati s skakanjem v vrečah, prikazali so obvladovanje molže in prenašanja oz. metanja krompirja, za konec je sledil še preizkus spretnosti prstov s sortiranjem raznobarvnih frnikul.

V dobrem razpoloženju, ob obilici smeha tekmovalcev in številnih navijačev, glasbi in bogati gostinski ponudbi, se je tekmovanje raztegnilo čez skoraj ves dan. Toda, če so gledalci vzeli igre kot razvedrilo in prijetno popestritev lepega sobotnega dneva, se je med tekmovalci odvijal zagrizen boj za vsako točko, zato so bile ob koncu tekmovanja ekipe v seštevku točk dokaj izenačene, za osvojitev drugega mesta sta se morali ekipi pomeriti v dodatni igri v žaganju hloda.

V tekmovanju, ki je potekalo pod vodstvom strogih sodnikov, so prvo mesto in s tem odojka in 50 litrov vina osvojili gostje iz Gomile, bon Gostišča Žinko in 25 litrov vina so za osvojeno drugo mesto prejeli tekmovalci Moravec, vstopnic za kopališče Bioterme in 25 litrov vina pa so se razveselili tekmovalci Drakovec, ki so osvojili tretje mesto.

TUNČEK sreda, 30. maj 2012 ob 15:51

To je lepo drüženje in fčosik tüdi malo tekmovalnosti ne fali. Glovno pa je, da se ohronja sküpni düh voškega živleja. Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno