Naš Big band zaigral na Glavnem trgu

Nastop Našega Big banda Ljutomer na Glavnem trgu v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi

Prlekija-on.net, sobota, 2. junij 2012 ob 13:47
Naš Big band zaigral na Glavnem trgu

Naš Big band zaigral na Glavnem trgu

V petek, 1. junija je na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, nastopil Naš Big band Ljutomer. Na odru se jim je pridružil tudi pevec Tomi Brus.

Pod šotorom na trgu, sta vse zbrane v imenu organizatorja prireditve Občine Ljutomer in soorganizatorja JSKD - Območna izpostava Ljutomer, pozdravili tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Mira Rebernik Žižek, obiskovalci pa so nato lahko uživali ob glasbenih ritmih Bluesa/Latina/Funka/Jazza/R&Ba/... Big band je zaigral skladbe Hay Burner, On Broadway, Birdland, Satin Doll, Superstition, Cute, Mack The Knife, Watermelon Man, I've Got You Under My Skin, Sweet Home Chicago, Basic Straight Ahead ter tudi slovenski priredbi S teboj in Zemlja pleše.

Umetniški vodja ljutomerskega Big banda je Miha Györek, poleg njega so saksofon zaigrali še Bojan Zelenjak, Nina Merkoci in Željko Marušič, pozavne Marko Slavič, Aleš Levačič, Andrej Karba in Sašo Ozmec, trobente Stanislav Lašič, Simon Novak, Boštjan Lašič in Andrej Rebernik, ritem sekcija Roman Sarjaš - klavir, Aleš Lubi - kitara, Marko Furek - bas kitara in kontrabas, Jože Zadravec - bobni ter Zmago Pavličič in Kruno Karlovčec - tolkala.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi del koncerta.



Več v Kultura in izobraževanje