Sijaj sijaj sončece

V oddelku podaljšanega bivanja OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so skozi teden potekale številne aktivnosti na temo sonce

Nataša Pušenjak, nedelja, 3. junij 2012 ob 14:50
Sijaj sijaj sončece

Sijaj sijaj sončece

V oddelku podaljšanega bivanja OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so skozi teden potekale številne aktivnosti na temo sonce, ki so jih zaključili s kratkim kulturnim programom za starše.

»Sijaj sijaj sončece, oj sonce rumeno… »Takole so v četrtek, 31. maja zapeli učenci, ki obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja v 1. in 2. razredu, in pregnali nevihtne oblake, ki so se kopičili na nebu. Za starše in v. d. ravnateljice Marijo Majcen so namreč pripravili kratek kulturni program, s katerim so predstavili, kaj so med tednom počeli v podaljšanem bivanju.

Skozi teden so v podaljšanem bivanju pod vodstvom Jasne Lampreht in Nataše Pušenjak potekale različne dejavnosti na temo sonce. Povod za to je bil dan sonca, ki se obeležuje 28. maja. Izdelali so sončke, se učili pesmice o soncu, plesali in spoznavali pomen sonca za živa bitja. Ugotovili so, da se sonce nahaja tudi v eko znaku šole, kjer predstavlja otroke, ki obiskujejo šolo in jo napolnijo s pozitivno energijo.

Osrednja aktivnost je bila zasaditev cvetlične gredice pred šolo. Rože za zasaditev so poleg otrok prijazno prispevali: Vrtnarstvo Klement Cven, Cvetličarstvo Hiacinta Križevci, Vrtnarstvo Brunec Veržej in trgovina Pušenjak Cezanjevci.

Učenci podaljšanega bivanja gredico vsak dan obiščejo, jo zalijejo in opazujejo rast cvetlic. Zanjo bodo skrbeli do konca pouka, obiskali jo bodo tudi med poletnimi počitnicami.


Več v Kultura in izobraževanje