Prlekijo obiskali turistični novinarji

Prlekijo so obiskali turistični novinarji iz različnih držav Evrope in Kanade

Milan Belec, torek, 5. junij 2012 ob 20:34
Obisk turističnih novinarjev

Obisk turističnih novinarjev

V torek, 5. junija, so Prlekijo obiskali turistični novinarji iz različnih držav Evrope in Kanade. Kako najbolj spoznati Prleške gorice, bodo vedeli povedati in gotovo bodo tudi zapisali v medijih, katere zastopajo.

Na Svetinjah smo jih pričakali člani društva Johann Janez Puch in Künštni Prleki. Avtobus je zaustavila mejna kontrola Republike Prlekije - presenečenje, nekaj takšnega niso pričakovali. Brez potnih listov ni mogoče raziskovanje Prlekije.

Projekt Republika Prlekija je prišel na plano. Prvič smo podelili potne liste, ki bodo pomeben dokument za obiskovalce Prlekije. Vsi, kateri so danes prišli v naše kraje, so potne liste dobili na sedežu vlade, kamor smo jih peljali Puhovci. Vožnja z motorji prikoličarji je nekaj, kar ne moreš doživeti kdaj koli. Stiskati se v fičku pa je del nostalogije. Mlajša generacija tega vozila skoraj ne pozna.

Andrej in Boris sta Gorenjca, katera sta pred petimi leti prijavila projekt MEJA in zanj prejela nagrado sejalec pri Slovenski turistični organizaciji. Do sedaj sta poskušala že večkrat idejo izpeljati, navezava s Künštnimi Prleki pa je dozorela.

Izjave večine novinarjev so nas presenetile. Prepričani smo, da je to eden izmed uspešnih projektov, ki bo gotovo z vstrajnostjo in trmo pomagal k prepoznavnosti Prlekije. Naše upe so ljudje, kateri spremljajo turizem nagradili s pohvalami za izvirnost in posebnost.

Potni list tako potuje daleč na okrog, mi pa imamo nove promotorje. Prepričani smo, da se bodo projektu pridružili ponudniki, kateri bodo videli interes in si preko tega ustvarili boljšo prihodnost.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno