Na Razkrižju so se zbrali člani rejniškega društva Slovenije

6. Srečanje članov rejniškega društva Slovenije

Anja Ferlin, sreda, 6. junij 2012 ob 12:12
6. Srečanje članov rejniškega društva Slovenije

6. Srečanje članov rejniškega društva Slovenije

Že šesto leto zapored, so se na Razkrižju zbrali rejniki, rejenci, biološki otroci iz rejniških družin, strokovni delavci na področju rejništva, simpatizerji rejništva iz celotne Slovenije in drugi. Kljub oblačnemu jutru, je zbrane razveselila mavrica, ki je prinesla sončen dan.

Ob zvokih Mlade Lange se je zbralo kar 200 udeležencev srečanja. Uvodoma je sledil kratek kulturni program z nagovorom predsednika društva, Darka Krajnca in župana Občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, ki nam je že šesto leto omogočil prostor srečanja. Zbrane je pozdravila tudi domačinka Tanja Ferlin, podpredsednica društva, ki je skupaj s svojo družino že šestič bila v vlogi glavne organizatorke.

Srečanja se je udeležila tudi Dragica Korenjak, bivša rejenka in sedaj uspešna podjetnica, ki je za srečanje namenila donacijo 500 evrov in društvu podarila še nekaj izvodov svoje knjige »Skrivnost uspeha v mrežnem marketingu«.

Na povabilo, se je srečanja udeležila delegacija iz sosednje Hrvaške, ki deluje na področju rejništva.

Program je popestrila razkriška folklorna skupina KUD Razkrižje. Otroke pa je s svojimi triki razveseljeval čarodej Marlizz. Za glasbo je poleg Mlade Lange skrbela domača skupina Tamburice od Murice, katere člani odraščajo oziroma so odraščali v rejniški družini.

Obiskovalci srečanja so dobili topel obrok, ves čas pa je na razpolago bila hladna pijača, pecivo in sladkarije. Dan so popestrili otroci iz rejniških družin, ki so se z veseljem pokazali na odru s pevskimi točkami in si tako prislužili majhne nagrade. Članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje so gostom pekle razkriške mlince, hkrati pa so gostje lahko šli na ogled 10 minut oddaljene prazgodovinske naselbine Gradišče, kjer so člani TND Razkrižje uprizorili predstavo o življenju 5500 let nazaj. S svojim obiskom sta nas počastila Uroš Slak in Petra Kerčmar s svojim sinom.

Popoldne nas je obiskal kočijaž, ki je goste s kočijo vozil po Razkrižju. Okrog pete ure so se gostje dobre volje in polni novih, lepih spominov razšli.

Glede na njihove nasmejane obraze in pozitivne odzive lahko z zagotovostjo zatrdimo, da je za nami še šesto uspešno srečanje, pred nami pa sedmo srečanje prihodnje leto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno