Salon Jeruzalem obiskal tudi Danilo Türk

Jubilejni 10. Salon Jeruzalem - praznik vina in kulinarike med vinogradi

Prlekija-on.net, sobota, 9. junij 2012 ob 16:55
10. Salon Jeruzalem

10. Salon Jeruzalem

Ta vikend se je na Dvorcu Jeruzalem že desetič odvijal Salon Jeruzalem, kjer je 18 vinarjev ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbelo za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Drugo soboto v juniju se tradicionalno ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

Vinsko dogajanje dopolnjuje tržnica tipičnih prleških izdelkov, za kosilo je letos poskrbela Slovenska kuharska reprezentanca, za strokovno predavanje pa David Morrison s predavanjem o vtisih, ki jih je nabral ob pokušnji vin Salona Jeruzalem.

Že dopoldan so se na zidanici Malek srečali člani SloVino Sommelier Cluba in Društva vinskih svetovalcev Sommelier.

Vlado Kreslin in Mali bogovi za uvod v praznik med vinogradi
Vlado Kreslin in Mali bogovi za uvod v praznik med vinogradi

Na Salonu sta bili prisotni tudi kogovška vinska kraljica Aleksandra Kelemina in slovenska vinska kraljica Martina Baškovič, dogajanje pa je obiskal tudi predsednik RS dr. Danilo Türk, ki je tudi pozdravil vse vinarje. Salon je uradno odprl Jože Štrakl, direktor podjetja Tondach, ki je dolgoletni generalni pokrovitelj prireditve. Zvečer še sledi zabava in Grossmann na Salonu Jeruzalem.

Že včeraj je za glasbeni uvod v letošnji Salon poskrbel Vlado Kreslin z Malimi bogovi.



Več v Družabno