Prleški kolesarji na maratonu Franja

Na maratonu so sodelovali tudi prleški kolesarji člani KK Tondach Križevci

Bianca Žitnik, torek, 12. junij 2012 ob 16:32
Kolesarji člani KK Tondach Križevci

Kolesarji člani KK Tondach Križevci

Tridnevni kolesarski praznik z drugim imenom MARATON FRANJA BTC CITY MUSEEUW CLASSIC je letos potekal od 8. do 10. junija. V Ljubljano je privabil kolesarje vseh starosti, saj so bile kolesarske proge izbrane tako, da so bile namenjene tako profesionalnim kolesarjem kot rekreativcem, družinam ter občasnim kolesarjem.

Vse preizkušnje so se začele in končale na istem mestu v BTC CITY-ju (pri Kristalni palači), ki je, letos prvič, te tri dni živel z in za kolesarstvo.

Maraton Franja je priznana mednarodna prireditev, ki je že dolga leta vpisana v koledar mednarodne kolesarske zveze UCI in privablja veliko število domačih ter vsako leto tudi vedno večje število tujih kolesarjev, predvsem Italijanov. In zakaj bi manjkali Prleki?

Na letošnjem Mataronu Franja Classic (156km), kjer je nastopilo 1706 kolesajev in na malem Maratonu Franja (97km) s 1780 kolesarji so sodelovali tudi prleški kolesarji člani KK Tondach Križevci. Naši kolesarji so tako po otvoritvenih govorih kolesarili v družbi znanih kolesarskih imen kot so Marko Baloh, Primaž Čerin, Bojan Ropret, Mirko Tuš in Gilberto Simoni. Kilometre na izbrani progi je uspešno, zadovoljno in brez poškodb končalo vseh 23 Tondachovih kolesarjev.


Več v Šport