Andreja Komel nova direktorica Pomurskih mlekarn

Nadzorni svet Pomurskih mlekarn se je sporazumno razšel z dosedanjo direktorico družbe Bernardko Hlebič

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. junij 2012 ob 22:102
Andreja Komel

Andreja Komel

Nadzorni svet Pomurskih mlekarn se je v petek sporazumno razšel z dosedanjo direktorico družbe Bernardko Hlebič, čeprav ji je aprila podaljšal petletni mandat, vodenje mlekarn pa je sedaj prevzela dosedanja predsednica nadzornega sveta Andreja Komel.

Kmetje, ki so prek družbe pooblaščenke lastniki mlekarne, pa so ogorčeni, ker se je to zgodilo brez njihove vednosti. Komelova je na novinarski konferenci povedala, da so na seji nadzornikov obravnavali rezultate poslovanja za leto 2011 in tudi za leto 2012 ter učinke investicij, nato pa so na dnevni red uvrstili tudi točko o zaupnici upravi družbe. Po razpravi je Hlebičeva podala odstopno izjavo, ki jo je nadzorni svet s štirimi glasovi za in enim vzdržanim sprejel.

Člani nadzornega sveta so potem še potrdili, da vodenje družbe kot vršilka dolžnosti do imenovanja novega vodstva prevzame Andreja Komel, ki pa hkrati ne more biti nadzornica. Hlebičeva bo brez odpravnine ostala v podjetju šest mesecev.

Komelova je napovedala, da se bodo "v tem obdobju osredotočili predvsem na prodajo oziroma trženje, optimizacijo proizvodnje in finančno stabilizacijo podjetja". Pomurske mlekarne so lansko leto končale z 1,25 milijona evrov izgube, negativni trend poslovanja pa se po njenih besedah nadaljuje tudi letos, tako da je stanje skrb zbujajoče.

Član nadzornega sveta in predstavnik Pomurske mlekarske zadruge Stanko Glavač, ki ni podrl razrešitve, je nad odločitvijo presenečen, saj so točko o razrešitvi dodali med sejo. Po njegovem mnenju dosedanja direktorica ni delala slabo, za težave in finančno stanje pa da so krive razmere na trgu.

Franc Küčan kot eden od lastnikov in podpredsednik sindikata kmetov pa pravi, da bodo poskušali čim prej razjasniti, ali je bila odločitev nadzornega sveta legitimna, saj lastniki z njo niso bili seznanjeni, sprašuje pa se tudi, koga zastopa Komelova, saj je postala nadzornica v imenu Kmetijske zadruge Ormož, kjer pa ni zaposlena že leto in pol.


Več v Gospodarstvo