Prihaja največji tradicionalni štajerski rock dogodek!

Piše se leto 2012 - v petek, 15. junija, v Mariboru, Ledna dvorana Tabor

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2012 ob 09:22
Piše se leto 2012

Piše se leto 2012

Bliža se največji tradicionalni enodnevni štajerski rock dogodek - Piše se leto! Letos se bo zgodila 20. obletnica tega nepozabnega rokerskega dogodka! V petek, 15. junija v Mariboru/Ledna dvorana Tabor s pričetkom ob 19. uri.

PRO MUSIC prireja ob zaključku šolskega leta, dne 15. junija 2012, že 20. tradicionalno prireditev PIŠE SE LETO.

Prireditev je nastala pred dvajsetimi leti v sodelovanju Študentske organizacije, SK Branika in PRO MUSIC. Namenjena je bila predvsem dijakom in študentom, danes pa je prireditev vseh Mariborčanov. V 20-ih letih se je na prireditvi zbralo več kot 165.000 obiskovalcev, največ leta 1999, ko smo našteli kar 15.000 obiskovalcev.

Koncerti v sklopu prireditve PIŠE SE LETO se bodo tudi letos zvrstili v prenovljeni Ledni dvorani na Taboru, ki sprejme 6.000 obiskovalcev in nudi odlične infrastrukturne pogoje. Vstopnice za koncert so že na voljo po zelo ugodni predprodajni ceni 9 Eur (dijaki/študentje), 12 Eur (ostali), na dan koncerta pa bo treba za vstopnico odšteti 15 Eur. Predprodajna mesta za cenejše dijaške in študentske vstopnice so ŠOUM MB, Študentski servis Maribor in Europark, sicer pa je običajne vstopnice mogoče kupiti preko predprodaje www.eventim.si.

Tudi letos pričakujemo okrog 5.000 obiskovalcev, saj smo k sodelovanju povabili najatraktivnejše in najpopularnejše izvajalce iz Slovenije in tujine.

Na koncertu PIŠE SE LETO 2012 bodo nastopali:
PRLJAVO KAZALIŠTE (Hrvaška) od 24.30 dalje
SIDDHARTA (Slovenija) od 22:45
HLADNO PIVO (Hrvaška) od 21.15
PARTIBREJKERS (Srbija) od 20.00
SELL OUT (Slovenija), predskupina od 19.00
Koncert bo trajal od 19. ure do 02. ure.

Siddharta je petčlanska slovenska rock skupina, ki je nastala leta 1995 in po več kot desetih letih glasbenega ustvarjanja uživa ugled najuspešnejše in najbolj priljubljene glasbene skupine v Sloveniji. Vsem dobro poznano je, da so leta 2003 napolnili in razprodali stadion za Bežigradom, kjer so 30.000-glavi množici obljubili »se vidimo na novem stadionu« in to se je tudi zgodilo – lansko leto poleti so izpeljali tehnično zelo dovršen in strokovno izpeljan koncert, na katerem so pod mentorstvom producenta Rossa Robinsona iz Los Angelesa posneli novi album, VI, ki ga bodo poleg starejših uspešnic predstavili tudi v Mariboru.



Hladno pivo so trenutno in že nekaj zadnjih let najpopularnejša hrvaška punk-rock skupina. Po večkrat razprodani veliki dvorani Doma sportova in številnih uspešnih nastopih po celotnem področju nekdanje domovine, se velja spomniti na njihov največji dosežek, 30.000 ljudi na koncertu na Jarunu v Zagrebu. Predstavljajo aktualen in uspešen album »Svijet Glamura«, iz katerega je tudi epski video »Ezoterija« režiserja Filipa Filkovića Philatza, ki je obenem tudi dobitnik prestižne nagrade Oktavijan v kategoriji najboljšega spota na 21. Danima hrvatskoh filma (21. Dnevih hrvaškega filma). Brez dvoma bodo punk rockerji spet odločno opozorili nase, presegli kritike in pošteno podžgali razgreto množico, saj jih v Mariboru že dolgo nismo videli v akciji.



Prljavo kazalište je hrvaška rock skupina za katero lahko rečemo, da je ena največjih skupin 80. let, ta status pa potrjuje tudi danes. Na sceni so že več kot 30 let in v vseh teh letih so pustili ogromen pečat tudi na slovenskem občinstvu. V tem času so izdali kar osemnajst albumov, med največjimi hiti pa so pesmi »Crno bijeli svijet«, »Sve je lako kad si mlad«, »Heroj ulice«, »Ne zovi mama doktora«, »Mi pijemo«, »Zaustavite zemlju«, »Zadnja ruža Hrvatska«, »Marina«, »Pisma ljubavna« in mnoge druge, ki bodo odzvanjale pozno v noč. Vsekakor se obeta koncert legend, vreden obiska!



Partibrejkers so legendarna srbska rock skupina s prizvokom garažnega punk-rocka, ki na sceni obstaja že več kot 30 let. Nastopili so po vsej nekdanji Jugoslaviji, prav tako so koncertirali v Ameriki in Kanadi (Hamilton, Toronto, Vancouver, Chicago, Los Angeles, New York). Eden od viškov njihove kariere je bil zagotovo nastop s Chuckom Berryjem v Zagrebu. Konec leta 2007 so po več menjavah zasedbe izdali dolgo pričakovani album »Sloboda ili ništa«, ki postreže s primarnim zvokom skupine, na njem pa je 12 skladb. O snemanju plošče so posneli tudi dokumentarni film. Na koncertu bomo gotovo slišali skladbe kot so »Hiljadu godina«, »Put«, »Ja se ne vračam«, »Prsten«, »Mesečeva kći«, »Pet ispod nule«, »Kreni prema meni«, »Zemljotres«, »Hipnotisana gomila«, »Ono što pokušavam« in druge.



Otvoritev koncerta je tokrat pripadla kočevski ska punk rock reggae godbi zabavne osmerice iz skupine SELL OUT, ki je po desetletnem delovanju decembra predstavila dvojni album The Best Of. Brez dvoma bodo fantje s svojo poskočno in zabavno ter energično glasbo pravšnji uvod v nadaljevanje rokerskega večera.
Hvala za vašo pozornost, se vidimo na najbolj glasni štajerski in rokerski čagi!



Več v Družabno