2. slikarski ex tempore EKO DRAVA 2012

Sodelovanje gornjeradgonskih likovnikov

Filip Matko, torek, 12. junij 2012 ob 16:48
Vojo Erakovič in Tatjana Mijatović

Vojo Erakovič in Tatjana Mijatović

Do 16. junija so v Mariboru, v Galeriji »Guest room« na Koroški cesti 18 (med 17. in 20. uro !), na ogled likovna dela 37 avtorjev, ki so sodelovali na letošnjem 2. slikarskem Ex temporu EKO DRAVA 2012. V okviru številnih prireditev pod naslovom »Drava – moja plaža« so predstavili letošnje slikarsko srečanje (organizatorja Maja Šivec in Vojo Erakovič, prireditelj Potapljaško društvo Maribor) v soboto, 9. junija, pri Stari trti na Lentu.

Udeleženci letošnjega ex tempora so iz različnih krajev Slovenije: Maruša Aberšek, Katja Čož, Gregor Čož, Erna Ferjanič, Rajko Ferk, Jože Foltin, Branko Gabrič, Katja Grašič, Sabina Hvastja, Rado Jerič, Lora Jevšenak, Karmen Kavran, Zmago Kovač, Ana Krajnc, Vojko Kumer, Suzana Marovt, Manja Miketič, Marjan Mirt, Andrej Novak,  Marko Pak, Milena H. Pavlin, Vinko Prislan, Riki Rihard, Danica Rženičnik, Lidija Steineker, Maja Šivec, Suzana Špindler, Zdenka Šulin, Oto Vogrin in Jasmina Weiss; pa tudi iz Likovnega društva Gornja Radgona: Saša Bezjak (Pod gladino, akril in olje na platnu), Vidka Borko (Ljubimo na-D-ravo, akril na platnu), Zdravko Dolinšek (Brez naslova, akril na platnu), Filip Matko Ficko (Rečna mavrica, akril na platnu), Marko Matko Ficko (Valovi Drave, akrilna lepljenka), Tatjana Mijatović (Dravulja, akril na platnu) in Branko Počkar (Brez naslova, akril).

Po tem, ko so organizatorji številnih prireditev reko Dravo spomladi očistili na tradicionalni 30. ekološki akciji »Drava 2012 – Ni nam vseeno !«, so tokrat bolj uživali. Ozaveščali so ljudi o možnostih rekreacije na reki Dravi ter vsestransko uspešnem preživljanju prostega časa ob in na reki (plavalni maraton, spust smešnih plovil, veščine splavarjev, košarka s kajaki, atraktivni skoki v reko, ustvarjalne delavnice za otroke…), kakor tudi o možnostih ogleda številnih razstav, med temi že omenjena razstava Ex tempore EKO DRAVA 2012. Tudi sama otvoritev razstave je bila zelo pestra, ko so podelili izbranim nagrade. Vsa ustvarjena in prejeta dela si je namreč ogledala tričlanska žirija v sestavi Petra Varl, Mario Berdič in Matjaž Duh. V kategoriji »odrasli« so bili nagrajeni Milena H. Pavlin za delo »Dravska plaža«, Marjan Mirt za delo »Mestna koda, dvoetažni most« in Mirko Pak za delo »Varuh reke«. V kategoriji »študenti,dijaki« so nagrado prejeli Maruša Aberšek za delo »Reka poželenja«, Karmen Kavran za delo »Sings were clear« in Sabinca Hvastija za delo »Massage in a bottle-Love is it the air«. Posebno nagrado Potapljaškega društva Maribor pa je za delo »Dravulja« od predsednika tega društva, Voja Erakoviča, prejela Tatjana Mijatović iz Radenec, sicer predsednica Likovnega društva Gornja Radgona. Vsi udeleženci 2. slikarskega ex tempora EKO DRAVA 2012 pa so prejeli katalog z objavljenimi vsemi prispelimi deli na natečaj.


Več v Kultura in izobraževanje