Mladi ljutomerski košarkarji še brez poraza

Na osmih tekmah so zabeležili osem zmag

Jaka Godec, četrtek, 14. junij 2012 ob 16:27
Mladi ljutomerski košarkarji

Mladi ljutomerski košarkarji

Po lanskoletnem uspehu v ligi U-12, ko so ljutomerski košarkarji osvojili 27. mesto v državi (med konkurenco 90-ih klubov), so se letos začeli uspehi tudi v 2. ligi U-14. Fantje so namreč zabeležili 8 zmag na prav toliko tekmah. Med vsemi igralci izstopa Gašper Luka Pevec (29,4 točk na tekmo), ki pa brez dolge klopi in odličnih soigralcev ne bi zmogel vsega sam.

Spomladanski del lige se je začel z aprilom. Po nekaj izgubljenih prijateljskih tekmah pred tem, nihče ni pričakoval takšnega uspeha. Najprej so v gosteh premagali KŠ Haloze s 60:47 (Pevec 22, Gošnjak 13). Zatem so padli še Rogaška Crystal s 93:79 (Pevec 31, S. Rudolf 20, Gošnjak 15) in Ruše s 69:59 (Pevec 26, Godec 14). Izgubile so tudi Poljčane, in sicer 54:49 (Pevec in Kranjc 15). Na povratni tekmi proti  KŠ Haloze so se morali bolj potruditi, saj so po preobratu (20:6 v zadnji četrtini) tekmo komaj dobili s 78:68. Gašper Luka Pevec je na tej tekmi prispeval neverjetnih 50 točk. V gosteh niso imeli težav z Rušani, saj so jih premagali s 67:44 (Pevec 30, Gošnjak 15). Tekmo z Rogaško so dobili z varno razliko 82:70 (Pevec 40, Topolnik 14).

Zadnja tekma je bila tekma proti Miki Šport Poljčanam, katere so Prleki v gosteh premagali najbolj nezanesljivo – le za 5 točk, medtem ko so nasprotnike v poprečju premagovali skoraj za 15 točk. Vedelo se je, da jih čaka trda borba, zato tudi trenerski dvojec Jakelj – Črnjavič ni dovolil lahkomiselnosti.

Že pred tekmo se je zbralo lepo število gledalcev (okrog 100), fantje pa so po uradni predstavitvi igralcev dobro začeli in zanesljivo povedli z 10:2, a do polčasa je gostom uspelo zaostanek zmanjšati, saj so prišli le na 2 točki razlike. Po krajšem pogovoru v slačilnici so zaigrali kot vedo in dobili 3. četrtino z rezultatom 25:10 in tako omogočili mirno končnico. Na koncu so Ljutomerčani visoko zmagali z 71:49, naigrali pa so se prav vsi domači igralci. Na tekmi je bilo videti veliko lepih in atraktivnih potez na obeh straneh. Navijače so v odmorih zabavale še plesalke Plesne šole Urška, tako da je bil košarkarski spektakel popoln.

Mladi ljutomerski košarkarji bodo sezono nadaljevali jeseni, v novi skupini, kjer jih čakajo boljši nasprotniki. Ampak njihovi cilji so še vedno zelo visoki – vsaj dobra uvrstitev tudi v jesenskem delu. Vsi košarkarji si želijo čim več spodbude iz tribun tudi jeseni, kajti letos imajo lepo priložnost za dober rezultat.

KK Ljutomer : KK Miki Šport Poljčane
71 : 49
(19:12, 14:19, 25:10, 13:8)

Strelci za KK Ljutomer: Pevec G. L. 22, Rudolf S. 11, Lebar N. 7, Topolnik P. 7, Šmauc A. 5, Rudolf J. 4, Lah B. 4, Godec J. 4, Gošnjak R. 3, Krajnc S. K. 2, Novak Ž. 0, Žnidarič L. 0

Lestvica v skupini Vzhod 2:

MESTO

IME EKIPE

ZMAGE/PORAZI

TOČKE

1.

Ljutomer

8/0

16

2.

KŠ Haloze

5/3

13

3.

Miki Šport Poljčane

4/4

12

4.

Rogaška Crystal

3/5

11

5.

Ruše

0/8

8


Za ljutomersko ekipo pa so pod vodstvom odličnih trenerjev Matevža Jaklja in Tomaža Črnjaviča zaigrali naslednji igralci: Gašper Luka Pevec , Niko Lebar, Rok Gošnjak, Sandi Rudolf, Jaka Godec, Patrik Topolnik, Jure Rudolf, Alja Šmauc, Kobe Samake Kranjc, Beno Lah, Žiga Novak, Žiga Žibrat, Luka Žnidarič, Tomaž Sagaj in Aljaž Polanič.

Več podatkov na spletni strani www.kzs.si

Izjava trenerja KK Ljutomer, Matevža Jaklja: "Po lanskoletnem uspehu ekipe U-12, kjer nam je le malo zmanjkalo (koš diferenca) za preboj med 16 najboljši v Sloveniji, smo si tudi letos želeli dobre sezone med starejšimi dečki, dobesedno – želeli smo si uvrstitve v zgornji del lestvice po prvem delu. Z napornimi treningi, prizadevnostjo in trdnim ekipnim duhom smo prvi del končali na najlepši možin način – z zanesljivo zmago pred domačimi navijači in brez poraza v prvem delu.
Sedaj imajo fantje zaslužene počitnice, že v sredini poletja pa bomo začeli s kondicijskimi treningi, saj se sezona nadaljuje takoj po 1. septembru, fantje pa so odločni, da bodo nasprotnike pričakali maksimalno pripravljeni.
Prepričan sem, da se bo o teh fantih še govorilo in pred večino je lepa košarkarska, predvsem pa športna prihodnost. Upam, da bodo tudi jeseni na domačih tekmah tribune podobno polne kot danes, saj bomo potrebovali vašo pomoč za preboj med najboljše, saj si naši mladi košarkarji to zaslužijo.
Ob priložnosti bi se zahvalil vsem staršem, pomožnim sodnikom in vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri uspešnem prvem delu sezone, predvsem pa moji desni roki – pomočniku Tomažu Črnjaviču."


Več v Šport