Zaplesali ob svojih slikah

»Barvna zgodba« malčkov vrtca Manka Golarja G. Radgona

Filip Matko, ponedeljek, 18. junij 2012 ob 13:17
Otroci z levčkom Maxijem

Otroci z levčkom Maxijem

Od nekdaj sedem barv mavrice (v katerih lahko oko razloči več kot 700 odtenkov) ljudje povezujejo s sedmimi glasbenimi notami, sedmimi nebesi, sedmimi planeti, sedmimi dnevi v tednu… Barve pa lahko simbolizirajo tudi elemente, prostor, čas, bivanje, spopade različnih sil, vse do najintimnejšega sveta. Kako so se s tem »spopadli« najmlajši iz skupine vzgojiteljic Danice Štrucelj in Nataše Benko vrtca Manka Golarja v Gornji Radgoni lahko vidimo na razstavi v avli nakupovalnega centra Maximus v Gornji Radgoni.

Likovno društvo Gornja Radgona je k sodelovanju privabilo najmlajše po dogovoru z vzgojiteljicama. Tako so »mali maturanti« (letos jeseni bodo že prvošolčki !) poizkušali posnemati svetovno znanega slikarja Pabla Picasa. Zato so na velika platna, 100 x 120 cm, po svoje izrisali svoje barvne zgodbe na tematiko »Obraz«, »Ptice« in »Vesoljec«. Seveda pa so skozi celotno minulo vzgojno leto nastajali številni zelo različni likovni izdelki, ki jih je bilo vredno predstaviti javnosti. To so naredili v petek, 15. junija, ob 16. uri v avli gornjeradgonskega Maximusa. Na posebnih panojih so predstavili ustvarjene umetnine, so pa »mali maturanti« svojim staršem in starim staršem tudi zaplesali. Vse je ob tem pozdravila ravnateljica vrtca Breda Forjanič, kulturno prireditev pa je vodila predsednica Likovnega društva Gornja Radgona Tatjana Mijatović. Domačin trgovskega centra Maximus je ob tem poskrbel za posebno presenečenje najmlajših: na obisk je poslal svojo maskoto – levčka Maxija. Ni manjkalo osvežilnih pijač, sladkarij in tudi balonov ne.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši