V reki Muri našli truplo avstrijske državljanke

Gre za starejšo žensko, avstrijsko državljanko

Prlekija-on.net, sreda, 20. junij 2012 ob 13:18
Mura

Mura

V sredo, 20. junija, je enota za reševanje na vodi in iz vode GAPORA iz reke Mure pri Gornji Radgoni potegnila truplo. Zgodaj popoldan, je občan občine Gornja Radgona obvestil Center za obveščanje, da v reki Muri pri mostu v Gornji Radgoni plava truplo.

Ob 12.16 uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo, v katerem je prijavitelj povedal, da se nahaja pri mostu čez reko Muro v Gornji Radgoni. Pri tem je opazil, da v reki Muri plava žensko truplo.

Na kraj so bili napoteni policisti in gasilci, ki so truplo izvlekli iz reke. Policisti so ugotovili, da je utopljenka avstrijska državljanka. Truplo je na kraju pregledal zdravnik, ki na njem ni našel nobenih znakov nasilja. O najdbi trupla so obvestili avstrijske varnostne organe.

Truplo tudi v Dravi
V torek, 19. junija, ob 5.20, pa so policisti našli truplo v Dravi, pri HE Zlatoličje. Kriminalisti Policijske uprave Maribor  so nato pridržali 28-letnega moškega iz Maribora, ki je osumljen, da je v noči iz 17. na 18. junij umoril 33-letno žensko iz Maribora, katere truplo je nato končalo v Dravi.

Danes so osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Moški je utemeljeno osumljen, da je 17. 6. 2012, med 23. in 24. uro, iz nizkotnih nagibov v osebnem avtomobilu umoril 33-letno prijateljico, tako da jo je najprej davil, zatem pa jo je še večkrat zabodel z izvijačem.

Ženska je utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju jo je osumljeni z avtomobilom odpeljal v smeri kanala reke Drave, kamor je nato truplo odvrgel. Truplo umorjene je bilo 19. 6. 2012, v zgodnjih jutranjih urah, s pomočjo in ob intenzivnem prizadevanju gasilcev in potapljačev Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor in delavcev Dravske elektrarne Maribor, najdeno pri hidroelektrarni Zlatoličje.

Za kaznivo dejanje umora je zagrožena kazen zapora najmanj 15 let. Osumljeni je že bil obravnavan zaradi storitev kaznivih dejanj z elementi nasilja.


Več v Črna kronika