Juhuhu, počitnice so skoraj tu!

Ekskurzija prvošolčkov po prleških vaseh

Nuša Novak, četrtek, 21. junij 2012 ob 22:29
Ekskurzija po prleških vaseh

Ekskurzija po prleških vaseh

Ni dolgo tega, od kar so naši malčki stopili prvič v »ogromno hišo znanja«. Leto se je nenavadno hitro obrnilo in kmalu bodo prvošolčki že stopili v drugi razred. Prvo oziroma najpomembnejše šolsko leto, gre počasi h koncu, saj so počitnice že skoraj pred vrati in zato so se učenci prvega razreda Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, odpravili na ekskurzijo po prelepih naših prleških vaseh.

Najprej so si ogledali čebelarski muzej družine Šalamun v Banovcih, kjer so otroci lahko sami izdelali sveče iz medu ter poizkusili medene dobrote. Spoznali so tudi čebelarsko opremo in postopek pridelave medu ter izdelave izdelkov iz medu. Nato so se učenci skupaj z učiteljicama odpravili na obisk v DUO center v Veržeju, kjer potekajo različne dejavnosti. Ogledali so si delavnice ročnih spretnosti s slamo, ustvarjanja z glino in izdelovanja glinenih izdelkov, spoznali pa so tudi kovaško dejavnost oziroma staro kovaško obrt. Pot so otroci nadaljevali proti Babičevem mlinu na Muri. Tam so si ogledali zunanjost mlina ter obiskali še sosednjo kmetijo, ki je bila za otroke zagotovo najbolj navdihujoča in vredna ogleda. Ob koncu so vsi skupaj še pomalicali in se razvedrili še na bližnjem nogometnem igrišču ter se počasi odpravili proti domu. Ekskurzija je bila kratka, vendar za otroke zelo zanimiva in poučna.

Zaključek prvega šolskega leta, pa so prvošolčki s svojimi starši in učiteljicama, obeležili tudi z zaključnim piknikom na nogometnem igrišču v Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno