Gimnazija Ormož izdala literarni zbornik Obrazi mladosti

V zborniku se s svojimi opusi pesmi predstavlja 8 obrazov in ustvarjalnih dijakov Gimnazije Ormož

Sara Munda, nedelja, 24. junij 2012 ob 09:02
Gimnazija Ormož izdala literarni zbornik

Gimnazija Ormož izdala literarni zbornik

Ideja za zbornik, v katerem bi se dijaki Gimnazije Ormož predstavili z izbranimi stvaritvami, je vzklila že pred mnogimi leti. 21. junija 2012 je postala dokončno realizirana, saj je uradno izšel literarni zbornik Obrazi mladosti, ki je bil predstavljen v Domu kulture Ormož.

V zborniku se s svojimi opusi pesmi predstavlja 8 obrazov in ustvarjalnih dijakov Gimnazije Ormož. Svoja dela predstavljajo Lea Rajh, Sara Munda, Kaja Rukav, Katarina Majdič, Tadeja Jurinec, Valentina Pšak, Božo Lalič in Denis Žuran. Zbornik je medgeneracijsko povezan, saj so v njem združena dela tako bivših kot sedanjih dijakov gimnazije.

Mentorici, ravnateljica, magistra Blanka Erhartič in slavistka Aleksandra Štih sta zapisali, da je knjiga skupek mladostnih obrazov, ki so vsak zase posebni in zrejo v nas z odraščajočimi očmi, neposredno, odkrito in pričakujoč, da so njihove poti, po kateri jih vodijo čustva, misli in izkustva, prave, uresničljive, prehodne.

Ob izidu literarnega zbornika so pripravili tudi kulturni program, z recitacijami pesmi posameznih avtorjev, sodeloval je tudi pevski zbor in Band Gimnazije Ormož. Zbornik je obogaten s posvetili mentorjev, krasijo ga fotografije dijakinje Jane Ploh. V programu so sodelovali dijaki iz vseh generacij obstoja Gimnazije Ormož in tako dosegli še en dosežek medgeneracijskega povezovanja.


Več v Kultura in izobraževanje