Tradicionalni 21. veteranski pohod društva SEVER

Čez 100 pohodnikov je prehodilo pot od mejnega prehoda Petišovci do Gabrja

Jože Prša, sreda, 27. junij 2012 ob 13:04
Tradicionalni 21. veteranski pohod

Tradicionalni 21. veteranski pohod

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje, je v spomin na osamosvojitvene procese iz leta 1991, četrto soboto v juniju 2012 organiziralo tradicionalni 21. veteranski pohod. Pohoda so se tudi letos poleg članov Policijskega veteranskega društva SEVER udeležili člani drugih veteranskih organizacij iz domovine, Madžarske in Hrvaške, odzvali pa so se tudi drugi ljubitelji pohodništva.

V sončnem in vročem vremenu je čez 100 pohodnikov prehodilo pot od mejnega prehoda Petišovci, do Gabrja. Pred začetkom pohoda so si udeleženci na mejnem prehodu ogledali razstavne panoje, kjer so bili na avtentičnih fotografijah predstavljeni dogodki iz leta 1991 pri obrambi mostu čez reko Muro v Petišovcih, dogodki na mejnem prehodu Dolga vas in Mursko Središče, kjer je bila zaustavljena oklepna motorizirana enota JLA.

V vaškem domu v Gaberju, kjer je bil cilj letošnjega veteranskega pohoda, je bila krajša slovesnost v počastitev Dneva državnosti. Po skupnem kosilu je sledilo družabno srečanje vseh udeležencev.


Več v Šport