Proslava PU Maribor ob Dnevu policije

Ob Dnevu policije so zaslužnim policistom podelili priznanja

Prlekija-on.net, torek, 3. julij 2012 ob 12:46
Dan Policije v PU Maribor

Dan Policije v PU Maribor

V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

V ponedeljek, 2. julija so letošnji Dan Policije praznovali zaposleni v Policijski upravi Maribor. Svečanosti so se udeležili tudi upokojenci in kolegi iz Avstrije in Hrvaške, nekateri župani občin z območja PU Maribor, predstavniki pravosodja, Slovenske vojske, Carinske uprave, predstavniki obeh policijskih sindikatov, IPA RK Štajerska in Policijskega veteranskega društva Sever Maribor ter drugi gostje.

Slavnostni govornik, Danijel Lorbek, direktor PU Maribor, je v svojem govoru poudaril, da je poslanstvo policije pomagati ljudem, skrbeti za njihovo varnost in varnost premoženja. Tega so se policisti dobro zavedali v preteklosti in tega se zavedajo tudi danes. Zahvalil se je vsem generacijam miličnikov in policistov, ki so skrbeli za varnost ljudi v preteklosti. Dan policije je namreč praznik tako aktivnih policistk in policistov kot tudi upokojenih. Je tudi praznik vseh, ki so včasih nosili to uniformo, pa so jo v iskanju novih priložnosti kasneje zapustili. Nenazadnje je to tudi praznik vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, saj se ta dan spominjamo dogodkov, ko je policija opravljala najpomembnejši del svojega poslanstva – varovati.

Na proslavi sta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor in Danijel Žibret, direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, predala zaslužnim delavcem priznanja Policije. Zlati ščit Policije so prejeli Anton Cafuta iz Sektorja uniformirane policije, Jožef Kerneža iz Policijske postaje Lenart, Tina Otilija Medved iz Policijske postaje Gorišnica in Robert Munda iz Sektorja kriminalistične policije, Jernej Saboti iz Sektorja kriminalistične policije pa ga je prejel na osrednji proslavi ob Dnevu policije v Tacnu. Srebrni ščit Policije si je prislužilo deset delavcev Policijske uprave Maribor, Bronasti ščit Policije pa triinšestdeset.

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj, Regijski center za obveščanje Maribor in Andrej Kaučič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje