Stanovalci DOSOR-ja ribili

Športni ribolov ob ribniku v Hrastju Moti

Filip Matko, petek, 6. julij 2012 ob 08:461
Sončni ribolov

Sončni ribolov

Društvo upokojencev Radenci ima od jeseni leta 2008 svoj društveni prostor v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. In v imenovano leto segajo tudi korenine prostovoljnega dela prostovoljcev tega društva v DOSOR-ju. Prostovoljno delo poteka pod geslom Seneke: »Kar je dobro narejeno, ni nikoli narejeno prepozno.«  Gre za program »Druženje- za  višjo kakovost življenja« pod motom »Aktivno preživljanje prostega časa – Naredimo nekaj zase«. Izvaja ga 12 društvenih prostovoljk / prostovoljcev, usklajujeta pa ga koordinatorka Marija Erveš in delovna terapevtka Andreja Čuk.

Vendar v času poletnih počitnic večina rednih aktivnosti začasno »zamre«. Tu bi lahko omenili jogo, kuharske delavnice, ročno delo, literarni krožek, priprave razstav, seniorske večere, pogovorna druženja v nemščini in še kaj. Toda zaživijo druge občasne dejavnosti. Zatorej je v četrtek, 5. julija, bil organiziran odhod k ribnikom v Hrastje Moto. Tam vsak četrtek člani ribiške sekcije Društva upokojencev Radenci »namakajo trnke« in tokrat so se jim pridružili tudi stanovalci DOSOR-ja. Lahko bi bili nad njimi presenečeni, kajti v izredno vročem poletnem dopoldnevu so kar tri dobre ure vzdržali ob ribniku, kjer so jim z nasveti priskočili na pomoč člani ribiške sekcije (Adolf Lamut, Dimitrije Kojić in drugi). Zato jim je uspelo ujeti tudi ribe, ki so jih po ulovu vrnili v ribnik. Na tokratni četrtkovi dopoldanski precej drugačni občasni dejavnosti sta jih spremljali delovna terapevtka  Klaudija Zemljič iz DOSOR-ja in Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci. Slednja je v imenu društva trem »ribiškim zagnancem« darovala kapice z imenom društva v spomin. Prepričani smo lahko, da tokratno druženje vsekakor ni bilo zadnje. Čeprav je sonce tega dne neusmiljeno žgalo, so stanovalci DOSOR-ja z velikim veseljem »učili svoje trnke plavat«. In to kar uspešno. Medtem pa so v bližnjem vodnem in obvodnem rezervatu svoj mir uživali labodji par in prelepi lokvanji.

TUNČEK petek, 6. julij 2012 ob 19:00

Toti mojo pa cejt ! Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46