Še nekaj prostih mest za poletno gledališko izobraževanje v Ljutomeru

Poletno gledališko izobraževanje za otroke - za nižjo stopnjo ter učence in dijake

Prlekija-on.net, sobota, 7. julij 2012 ob 08:44
Objavljamo razpis za poletno gledališko izobraževanje za otroke - za nižjo stopnjo, 2 dnevni intenzivni gledališki seminar/12 ur: od 1. do 5. razreda OŠ (28. in 29. avgust) ter 3 dnevni intenzivni gledališki seminar/21 ur: učenci in dijaki (22. do 24. avgust), ki bo v Domu kulture Ljutomer.

28. in 29. avgust
ZA NIŽJO STOPNJO, od 1. do 5. razreda OŠ

2 dnevni intenzivni gledališki seminar:
RAZISKOVANJE IGRALČEVEGA POTENCIALA

Urnik dela/oba dneva: 12 ur
9.00 – 13.00
(vmesna 15 minutna pavza)
13.00 - 17.00
pavza za kosilo, oddih, sprostitev doma
17.00 – 19.00
(vmesna 15 minutna pavza)

VEČERI PROSTI.
Cena: 30,00 Є

od 22. do 24. avgusta
ZA STAROST 14 do 19 LET, učenci in dijaki

3 dnevni intenzivni gledališki seminar:
RAZISKOVANJE IGRALČEVEGA POTENCIALA

Urnik dela/3 dni: 21 ur
9.00 – 13.00
(vmesna 15 minutna pavza)
13.00 – 16.00
pavza za kosilo, oddih (priprava dialogov, monologov v skupinah po naročilu mentorice)
16.00 – 19.00
(vmesna 15 minutna pavza)

ZADNJI VEČER, če nam uspe, naredimo prikaz dela/kratko produkcijo tudi za javnost.
Cena: 50,00 Є

Pomembno
  • Prijavljeni morajo biti pripravljeni na intenzivno delo. Oprema nujno športna, saj se med delom veliko spotimo. Voda, brisače.
  • Poudarek bi bil na iskanju potencialov izražanja slušateljev. Vaje, ki jih bo mentorica uporabljala izhajajo iz različnih tehnik, (Lecoq, Stanislavski, Grotowsky, etc), ki pomagajo posamezniku, da raziskuje svoje psihične in fizične potenciale.
  • Mentorica bo pripravila primerna besedila, s katerimi bi delali. Poudarila bo delo na posamezniku, saj bi bilo delo na monologu/dialogu/postavljanju gledaliških prizorov v ospredju in v iskanju/gradnji gledališkega karakterja. Tako bi lahko čisto vsak  okusil intenzivno delo na sebi. Hkrati pa bi bilo še vedno dovolj prostora za gojenje skupinske igre in delo na situacijah. (slednje predvsem kot razbremenilne vaje, improvizacije, ipd).
  • Naj poudarimo, da je seminar dejansko zelo profesionalno programsko, vsebinsko in tudi časovno/intenzivno zasnovan. Iz dosedanjih izkušenj tudi nekoliko mlajši slušatelji zelo veliko odnesejo, prav  zavoljo njegove časovne zgoščenosti.
  • Katera besedila se bodo pripravila, je tudi odvisno od starosti slušateljev.
O mentorici
Maja Gal Štromar je bila rojena avgusta 1969 v Novem mestu. Otroštvo in mladost je preživela v Kopru. Na ljubljanski Filozofski  fakulteti je študirala romanistiko - francoščino in italijanščino. Iz Ljubljane je odšla v Pariz, kjer je na Mednarodni šoli za gledališče Jacquesa Lecoqa zaključila študij gledališke igre. Živi v Ljubljani in deluje kot svobodna umetnica. Ukvarja se z gledališčem, s filmom, s pisanjem, prevajanjem in s poučevanjem dramske igre prav tako doma kot v tujini. Več informacij na spletni strani www.majagalstromar.si

Pedagog in gledališki mentor. Deluje tako v tujini kot doma. Poučuje gledališko igro na HIA-Umetniški Akademiji/Norveška, Kiklos Padova/Italija, Univerza na Primorskem (Uprizoritvene študije), preko JSKD (večletna sodelavka), nekaj let je bila vključena v Andragoški Praktikum Glotta Nove, kjer se je izpopolnjevala v Retoriki in NLP Praktik Veščinah. Dodatno se izobražuje tudi v veščinah Psihodrame in postavitve družine po Bertu Hellingerju.

Kot dramska igralka je bila nekaj let stalno angažirana v SLG v Celju in v Drami SNG v Mariboru, gostovala pa je tudi v mnogih drugih gledališčih, Gledališče Koper, Teatro Miela, Koreodrama, GOML, L'Espace d'un instant/Paris, Rosengarden Teaterhus Kristiansand/Norveška, Teatro Kiklos Padova/Italija in izvedla številne avtorske projekte, tako doma kot v tujini. Zadnja leta preko Zavoda za kulturne dejavnosti AMANART pripravlja svoje gledališke predstave.

Filmska igralka. Nastopila je v 26 filmih.

Pisateljica in pesnica. Do sedaj je objavila osem literarnih del: »Goga 66000«, »Na predpomlad mi reci ti«, »Že češnječas«, »Amigdalino srce«, »Lju.beznica ali Svetloba po dekretu«, »Misli name, ko ti je lepo«, »Alma Ajka«, »Boginja z zamudo-Dea in ritardo«. Pred izdajo sta roman »Potaknjenci« in didaktično delo »Črkolandija«.

Celoten opis, program in prijavnico najdete v spodnjih priponkah:
Gledališko poletje
Gledališko poletje, razpis prijava za oboje


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje