100% uspešnost opravljene poklicne mature na Gimnaziji Ljutomer

Dve maturantki sta dosegli prag 22 točk in postali zlati maturantki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. julij 2012 ob 13:401
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so rezultati poklicne mature 2012. 11. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla 100% rezultat. K poklicni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 25 kandidatk in 4 kandidati in vsi so bili uspešni.

Dve maturantki sta dosegli prag 22 (od 23) točk, ena od njiju pa je dosegla vseh možnih 23 točk. Obe sta postali zlati maturantki in bosta 16. julija ob svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlata maturantka s 23 točkami je postala Viktorija Ülen iz Bratoncev, zlata maturantka z 22 točkami pa je Karmen Zadravec iz Melincev.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati so dosegli nadpovprečen rezultat. K maturi je prvič pristopilo 39 kandidatk in kandidatov. Rezultat je bil 95%, saj je maturo opravilo 37 kandidatk in kandidatov, ki so maturo opravljali v celoti. Rezultat je izjemen, saj so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ...

Tudi pri odraslih kandidatkah je ena zlata maturantka, ki bo prav tako prejela maturitetno spričevalo s pohvalo. Zlata maturantka z 23 točkami je Barbara Mar iz Lahoncev.


Več v Kultura in izobraževanje