18-letnica s kladivom nad 26-letnico

Šestindvajsetletna oškodovanka je utrpela hude telesne poškodbe

Prlekija-on.net, sreda, 18. julij 2012 ob 14:065
Policija

Policija

V ponedeljek, 16. julija, ob 4.47 je na OKC PU Murska Sobota poklicala 26-letna ženska iz naselja Melinci in povedala, da je v njihovo hišo vstopila neznana ženska in jo pretepla s kladivom po glavi, potem pa je odšla neznano kam. Klicateljica je še povedala, da je vsa krvava in rabi reševalno vozilo.

Policist PP Murska Sobota in kriminalisti SKP PU Murska Sobota so takoj odšli na kraj dejanja in začeli z zbiranjem obvestil, kot tudi opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Ugotovili so, da je 16.7.2012 med 4.30 in 4.36 uro v stanovanjsko hišo v naselju iz območja UE Murska Sobota prišla mlajša ženska, ki je odšla v spalnico, kjer je s kladivom po glavi večkrat udarila šestindvajsetletno oškodovanko. Kričanje je slišala dvainšestdeset letna oškodovanka in je takoj stekla v spalnico. Ob prihodu v spalnico je osumljena napadla tudi njo in jo s kladivom udarila po glavi. Po prerivanju je osumljenka zbežala v neznano smer. 

Policisti so zaradi utemeljenega suma izvršitve kaznivega dejanja umora po I. točki, I. odstavka, 116. člena KZ-1 v zvezi s 34. členom KZ-1 odvzeli prostost osemnajstletni osumljenki z območja UE Murska Sobota, pri kateri je bila pozneje na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika opravljena hišna preiskava. 

Na podlagi zbranih obvestil, materialnih dokazov in pridobljenih mnenj, je bila napisana kazenska ovadba zoper osemnajstletno osumljenko zaradi utemeljenega suma, storitve kaznivega dejanja umora po I. točki, I. odstavka, 116. člena KZ-1 v zvezi s 34. členom KZ-1 in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe po drugem v zvezi s prvim odstavkom 122. člena KZ-1.

Šestindvajsetletna oškodovanka je utrpela hude telesne poškodbe, dvainšestdeset letna oškodovanka pa lahko telesno poškodbo.

Osumljena je bila 18. 7. 2012 ob 6.40 privedena k preiskovalnemu sodniku, ki pa zoper njo ni odredil pripora, ampak ukrep prepovedi približevanja žrtvi.

18-letnica naj bi po neuradnih podatkih dejanje storila iz ljubosumja.


Več v Črna kronika