Zagorelo v Cvetkovcih in na Šafarskem

V Cvetkovcih je nastalo za 200.000 evrov škode

Prlekija-on.net, torek, 24. julij 2012 ob 13:16
Gasilci

Gasilci

V ponedeljek, 23. julija, je ob 15.30 zagorelo gospodarsko poslopje v Cvetkovcih. 46-letni lastnik je v oddaljenosti okoli 20 metrov od gospodarskega objekta kuril vejevje in ostanke vnetljivega materiala, nakar je kurišče z družinskimi člani za trenutek zapustil in odšel po drugih opravkih.

Čez čas je sin opazil, da so pričele goreti slamnate bale, iz njih pa se je požar razširil na gospodarsko poslopje. V gospodarskem poslopju je zgorel kombajn, tri prikolice in traktorski priključki. Gasilci PGD Cvetkovci, Ormož, Velika Nedelja, Podgorci, Formin in Bresnica so ogenj na površini 25 x 25 metrov pogasili.

Lastnik in njegov sin sta pri gašenju zadobila lahke telesne poškodbe in sta sama iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož in pozneje v Splošni bolnišnici Ptuj. Premoženjska škoda znaša okoli 200.000 evrov.

Na Šafarskem zagorele gume in les
V torek, 24. julija, ob 9.47, pa je zagorelo v garaži gospodarskega poslopja velikosti 4 x 5 metrov v naselju Šafarsko. Aktivirani so bili gasilci PGD Razkrižje in Ljutomer, ki so pogasili goreče pnevmatike in nekaj lesa.


Več v Črna kronika