V Murski Soboti bodo odprli »varno sobo«

Branko Palatin, Bernarda Škrbič in Drago Ribaš so podpisali protokol o sodelovanju, s katerim se varna soba lahko začne uporabljati

Prlekija-on.net, sreda, 25. julij 2012 ob 12:53
Branko Palatin, Bernarda Škrbič in Drago Ribaš so podpisali protokol o sodelovanju

Branko Palatin, Bernarda Škrbič in Drago Ribaš so podpisali protokol o sodelovanju

Izkušnje doma in v tujini so pokazale, da je potrebno otroke in mladoletnike kot žrtve kaznivih dejanj obravnavati drugače kot odrasle in tudi v drugih prostorih. Zaradi tega je bil že v začetku leta sprejet dogovor med Centrom za socialno delo Murska Sobota, Okrožnim sodiščem v Murski Soboti in Policijsko upravo Murska Sobota, da bi tudi v Pomurju pridobili takšen prostor, ki ga običajno zaradi namena imenujejo varna soba.

Z izjemnim posluhom in pomočjo Društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli Obroč Slovenije in predsednice društva gospe Vlaste Nussdorfer, Centra za socialno delo Murska Sobota in Kriznega centra za mlade so uspeli usposobiti dva prostora za izvajanje teh postopkov.

V ponedeljek, 23. julija, so ga. Bernarda Škrbič, vršilka dolžnosti direktorice Centra za socialno delo Murska Sobota, predsednik Okrožnega sodišča v Murski soboti Branko Palatin in direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš podpisali protokol o sodelovanju, s katerim se varna soba lahko začne uporabljati.

Svečana otvoritev prostora bo predvidoma jeseni, ko bo možen tudi ogled in predstavitev prostora in tudi prvih izkušenj.


Več v Kultura in izobraževanje