V Križevcih pripravili kasaške dirke

Na sporedu je bilo pet dirk na trening stezi za Gostilno Zorko

Bianca Žitnik, ponedeljek, 30. julij 2012 ob 08:512
Kasaške dirke v Križevcih

Kasaške dirke v Križevcih

V počastitev 14. občinskega praznika občine Križevci ter v spomin na že 137. obletnico prvih kasaških dirk, je Konjeniško društvo Križevci v nedeljo, 29. julija, priredilo kasaške dirke na trening stezi za Gostilno Zorko. Po uvodnih govorih predsednika Konjeniškega društva Križevci Dušana Zorka in župana občine mag. Branka Beleca, je bilo na programu 5 dirk.

Sponzorji nagrad so bili Občina Križevci, GALA d.o.o. Ljutomer, Butan Plin d.o.o. Ljubljana in Tondach Slovenija d.o.o.

Zmagovalka 1. dirke na razdalji 2000m je bila Renta s Francom Cimermanom. Zmago v drugi dirki na razdalji 1600m si je pritekla Regina OZ z Zvonkom Ostercem, v tretji dirki dolgi 2000m je slavil Ive Dovžan s kobilo Rosabelo, četrta dirka z dolžino 2000m pa je pripadla Rambu z Brankom Sršenom v sulkiju.

Kot zadnja je bila z razdaljo 1250m dirka "kas pod sedlom". V tej dirki so se udarile legende kasaškega športa, konji, ki so želi odmevne uspehe tudi izven slovenskih meja, in so v zgodovino kasaškega športa zapisani z zlatimi črkami. Tekmovale so Darja Antolin z Apofisom, Aleksandra Pajk z Alainom Delonom in Nina Pirc, kateri je konj Inter pritekel zmago.


Več v Šport