Gasilci požgali vinsko klet, nato sodelovali pri gašenju

Trije izmed osumljencev so pripadniki prostovoljnega gasilskega društva, ki so kaznivo dejanje storili zaradi želje po interveniranju

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2012 ob 12:564
Gasilci

Gasilci

Lendavski policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so uspešno preiskali požig vinske kleti v lendavskih goricah. Dejanja so osumljene štiri osebe. Trije izmed osumljencev so pripadniki prostovoljnega gasilskega društva, ki so kaznivo dejanje storili zaradi želje po interveniranju.

Lendavski policisti so 21. julija 2012 obravnavali požar v lendavskih goricah, kjer je v celoti zgorela starejša vinska klet. Škoda je ocenjena na 5.000 evrov.

V preiskavi so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta dejanja osumljena dva mlajša moška in ženska, stari od 20 do 30 let, ki so požar podtaknili zaradi želje po interveniranju oz. gašenju požara. Vsi trije so namreč pripadniki prostovoljnega gasilskega društva. Pri dejanju je sodeloval tudi mladoletnik, sicer državljan Madžarske.

Preiskava je pokazala, da so osumljenci z vnetljivo snovjo podtaknili požar na vinski kleti, nato pa je eden izmed osumljencev o požaru obvestil center za obveščanje na telefonsko številko 112. Ker so vsi trije polnoletni osumljenci prostovoljni gasilci, so v nadaljevanju sodelovali pri gašenju.

Pri preiskovanju požiga so policisti ugotovili tudi to, da so požigalci pred požigom vinske kleti vnetljivo sredstvo preizkusili na njivi s pšenico v Gornjem Lakošu, kjer je zgorel del pridelka.

Zaradi kaznivega dejanja požiga in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (požar na njivi s pšenico) bodo policisti vse štiri osumljence kazensko ovadili.


Več v Črna kronika