Iz Veržeja peš na tekmo Maribora

Žan Brunec in Tomas Žižek sta se iz Veržeja peš odpravila v Maribor

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2012 ob 15:02
20-letna Žan Brunec iz Veržeja in Tomas Žižek iz Ljutomera sta minulo sredo opravila prav poseben pohod. Kot velika navijača kluba NK Maribor, sta se namreč iz Veržeja podala v Maribor na tekmo tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer je Maribor igral proti luksemburškemu klubu F91 Dudelange.

Na to idejo sta prišla po nedeljski tekmi Mure. "Tomas me je vprašal, če greva enkrat za spremembo na tekmo z vlakom, jaz pa sem mu dejal, da greva peš. Takoj je bil za in tako je padla odločitev," je ob tem povedal Žan.

Na pohod sta se podala petnajst čez četrto uro zjutraj, okoli 50 kilometrov dolgo pot pa sta prehodila v slabih 13. urah. Privoščila sta si tudi več postankov, vmes pa sta se tudi v živo javila na Radio City. Pogovoru lahko prisluhnete tukaj. Po javljanju v živo preko radijskih valov so ju na cesti ljudje tudi prepoznali in ju pozdravljali ter vzpodbujali.

Maribor na pragu Evropske lige
Maribor na pragu Evropske lige

Za prehojeno pot, ju je NK Maribor nagradil z lepo zmago nad luksemburškim klubom. Po dolgem in napornem dnevu sta se srečna odpravila domov. A ne peš, temveč z avtom. Če bosta drug teden pešačila v Luksemburg, nam ni znano :)


Več v Šport