Likovna kolonija ob 100. obletnici posvetitve stolne cerkve sv. Nikolaja

Prva likovna kolonija ob 100. obletnici posvetitve stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti

Albina Kragelj, ponedeljek, 6. avgust 2012 ob 09:28
Likovna kolonija v Murski Soboti

Likovna kolonija v Murski Soboti

Združenje sv. Miklavža iz Stolne župnije sv. Nikolaja je letos prvič organiziralo Likovno kolonijo ob 100. obletnici posvetitve stolnice v Murski Soboti, ki je potekala od 16. 7. 2012 do 21. 7. 2012 v Stolni  župniji pod vodstvom likovnega pedagoga Antona Buzetija.

Sodelujoči na koloniji so bili:
Jožefa Benko, Ernest Bransberger, Magda Glažar, Jožef Hari, Darinka Horvat, Danila Korpič, Albina Kragelj, Otilija Kreft, Ivanka Lehner, Filip Matko, Marko Matko, Marija Pavlič in Marija Skledar. Vsak izmed udeležencev likovne kolonije je podaril najmanj po dve deli (nekateri tudi več) v čast posvetitve stolnice.

Druženje je bilo zelo prijetno in sproščeno, za kar seveda imajo velike zasluge gospod Peter Peterka, gospod  Anton Buzeti in neutrudljiva gospa Jožica Veličan. Le-ta je vodila organizacijski del likovne kolonije, od slikarskih platen, prehrane, končno pa tudi za postavitve in otvoritve razstav likovnih del.

Prva razstava je bila v galeriji stolnice in druga v pokrajinski in študijski knjižnici 30. julija 2012. Ta dan je bila tudi predstavitev monografije z naslovom »UTRINKI IZ STOLETNE ZGODOVINE STOLNICE V MURSKI SOBOTI« in hkrati razstava, katero je otvoril murskosoboški škof dr. Peter Štumpf.


Več v Kultura in izobraževanje