Obrtnik leta 2012 je Emilijan Rudolf

Na prireditvi Obrtnik leta 2012 v Ljutomeru so podelili častni naziv Emilijanu Rudolfu

Prlekija-on.net, sreda, 8. avgust 2012 ob 08:23
Emilijan Rudolf

Emilijan Rudolf

V torek, 7. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 56. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2012, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer.

Vse prisotne so nagovorili županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, podpredsednik upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije Bogdan Oblak ter predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer Daniel Zelko, ki je podelil odlikovanje Obrtnik leta 2012 Občine Ljutomer, ki jo je letos prejel Emilijan Rudolf iz Radoslavcev.

Emilijan Rudolf se je z obrtjo pričel ukvarjati leta 1983, kot dopolnilno dejavnostjo, od leta 1994 pa kot obrtno dejavnostjo, sedež obrata pa je v Radoslavcih. Dejavnost obrtnika je proizvodnja lastnih strojev, predvsem kmetijske mehanizacije, mešalci za mešanje krmnih mešanic, drobilci zrnja, valjčni gnetilniki, transportni polži, skladiščne celice za skladiščenje zrnja, oprema za CO2 silose in oprema za mlinarsko industrijo. Skupno zaposlujejo 7 ljudi, od tega so trije družinski člani, obrtnik Emilijan s svojo ženo in hčerjo. Vsako leto tudi sklepa nove učne pogodbe z učenci Šolskega centra Ptuj, s katerim že dolga leta uspešno sodeluje.

Emilijan Rudolf je dobitnik veliko priznanj za svoje izdelke. Na Kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni v letih od 2004 do 2010, je prejel dve bronasti medalji, tri srebrne medalje in eno zlato medaljo. Od leta 2007 se lahko v kolektivu pohvalijo z oznako SQ slovenski proizvod, v letu 2011 pa so prejeli certifikat Zaupanja vredno podjetje. Vse svoje proizvode ponujajo pod svojo lastno blagovno znamko, ki so jo registrirali v letu 2011.

V zadnjih letih s svojimi izdelki prodirajo tudi na tuje trge, kot sta Avstrija in Hrvaška. Vizija družinskega podjetja Rudolf je fleksibilnost in odzvati se na spremembe tako hitro kot to zahteva ta sedanji turbolentni trg. Želijo si ustvariti prepoznavnost s kvaliteto svojih izdelkov ter dobrimi in cenovno dostopnimi rešitvami.

Za kulturni program sta poskrbeli Monika in Bojana Ivančič, po prireditvi pa je sledila še manjša pogostitev.

V spodnjem videu si lahko ogledate celotno prireditev.


Več v Gospodarstvo