V Ljutomeru pripravili kopališke igre

Kopališke igre so imele predvsem družaben značaj in namen, za popestritev pa so dodali še kanček tekmovalnosti

Prlekija-on.net, četrtek, 9. avgust 2012 ob 12:051
Lotmerk na vodi

Lotmerk na vodi

Letno kopališče Ljutomer je bilo v sredo, 8. avgusta, od 17. ure naprej, prizorišče zanimivih kolpaliških iger pod sloganom Lotmerk na vodi. Kljub temu, da je bila prireditev nova in izvedena prvič, se je je udeležilo 12 ekip iz Ljutomera in bližnje okolice.

Ekipe so se pomerile v štirih igrah in sicer: veslanje na blazini, štafetni tek v vodi, pobiranje zaklada in vlečenje vrvi na blazinah. Izbor iger je bil po mnenju sodelujočih dober, so pa igre vendarle zahtevale od sodelujočih določen napor in spretnosti.

Uporabljen je bil tekmovalni sistem v obliki enkratnega štarta, kjer je štel najboljši čas, razen pri vlečenju vrvi, kjer so izvedli sistem na izpadanje. Točkovanje v posameznih igrah, kar je prineslo tudi končni ekipni vrstni red, je bilo izvedeno po sistemu zadnja ekipa 1 točka, predzadnja ekipa 2 točki itn. V primeru enakega števila točk je odločala boljša uvrstitev v zadnji igri, če še takrat enako, je odločila igra vlečenje vrvi. Skupni zmagovalec je postala ekipa, ki je zbrala najvišji seštevek točk iz vseh iger.

Končni vrstni red:
  1. PP LTM Ljutomer
  2. JANA BAUKARTA Ljutomer
  3. BRANCIN Ljutomer.
Omeniti velja, da sta obe prvouvrščeni ekipi dosegli 42 točk, vendar je zaradi boljšega rezultata v zadnji igri (pobiranje zaklada) zmagala ekipa PP LTM.

Vsi udeleženci so prejeli spominsko majico organizatorja, tri prvouvrščene ekipe pa posebne pokale.

V spodnjem videu si lahko ogledate del iger.


Več v Družabno