Maribor (vsaj) v Evropski ligi, danes zgodovinski večer za Muro

Za Maribor je Liga prvakov oddaljena le še en predkrog, danes je na vrsti Mura 05

Prlekija-on.net, četrtek, 9. avgust 2012 ob 14:071
Tudi Mura bo igrala v Lljudskem vrtu

Tudi Mura bo igrala v Lljudskem vrtu

Nogometaši NK Maribor so v sredo na povratni tekmi 3. predkroga Lige prvakov v Dudelangeu zmagali z 1:0 ter si tako zagotovili nastopanje vsaj v Evropski ligi, Liga prvakov pa je oddaljena le še en predkrog. Danes je na vrsti Mura 05.

Edini zadetek v Luksemburgu je dosegel Aleš Mertelj v 79. minuti. Maribor je tako slavil s skupnim rezultatom 5:1. Prejšnjo sredo je bilo v Ljudskem vrtu namreč 4:1 za vijoličaste.

Mura s prednostjo treh golov
Prva tekma med kluboma Arsenal Kijev in Muro 05 se je končala z zmago gostiteljev s 3:0, a bo povratno tekmo s prednostjo 3:0 začela Mura in ima tako zgodovinsko priložnost, da se uvrsti v dodatne kvalifikacije za Evropsko ligo.

Za Arsenal je namreč na prvi tekmi 3. predkroga Evropske lige igral tudi Eric Matoukou, ki na tej tekmi zaradi kazni ne bi smel nastopiti.

Kamerunec je leta 2010, ko je nosil še dres belgijskega Genka, na eni izmed evropskih tekem prejel rdeči karton ter bil kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja. Kazen je sicer takrat bila znižana na eno tekmo, vendar te kazni še ni odslužil. Matoukou je v 83. minuti dosegel tudi zadnji zadetek na srečanju v Kijevu.

Arsenal je pod drobnogled vzela disciplinska komisija Uefe, Evropska nogometna zveza pa je v torek odločila, da tekmo zaradi te napake, za zeleno mizo dobi Mura 05 z rezultatom 3:0. Povratna tekma bo danes, odigrana pa bo v Ljudskem vrtu v Mariboru, zaradi neustreznosti stadiona Fazanerija.


Več v Šport